Trădarea într-o imagine
Ce au în comun România, Albania, Muntenegru, Croaţia, Austria,Portugalia, Suedia, Norvegia şi Islanda? Sunt ţări absolut diferite, dar unite de un element esenţial: sursa preponderentă de producere electricităţii este cea hidro.
Graficul ataşat, publicat de Electricity Maps şi IEA, are un impact devastator atunci când vine vorba de „cât de ecologişti suntem”.
Şi, de asemenea, ar putea fi un document de bază pentru condamnarea la închisoare pe viaţă(sau poate chiar la schimbarea legii şi reactivarea condamnării la moarte) a trădătorului Virgil Popescu.
Ţările care apar cu verde îşi obţin energia electrică preponderent din … surse nucleare, adică nu atât de verzi precum ar sugera graficul.
După cum limpede puteţi observa doar Spania şi Lituania au ca sursă primară o regenerabilă, anume energia eoliană. În rest, toată Europa o arde pe hidrocarburi.
Constatăm însă limpede, din acelaşi grafic, că cele mai murdare economii ale Uniunii Europene sunt Germania, Polonia, Cehia şi Bulgaria, singurele care-şi obţin electricitatea preponderent din cărbune.
Oups, toată lumea a pus batista pe ţambal!
Nimeni nu mai spune nimic despre realitatea jenantă.
Ca să înţelegeţi care-i problema: electricitatea obţinută din cărbune este ieftină. De aceea Polonia şi Germania au capacitatea de a obţine profituri imense din activitatea lor.
Polonia a invadat România cu produse ieftine şi ca efect al sursei sale primare de producţie a electricităţii. Despre asta nu se spune pe nicăieri.
Ca idee, ceea ce a făcut Virgil Popescu, secondat de întreaga şleahtă PNL-PSD e o trădare imensă, o condamnare a României la subdezvoltare.
Închiderea capacităţilor pe cărbune reperezintă o crimă teribilă care ne-a tăiat orice speranţă. România e una dintre puţinele ţări europene capabile de o independenţă energetică reală.
Marile trădări au fost reprezentate de privatizările din energie(cea a Petrom fiind principala!), de modificările continue ale structurii entităţilor energetice, spargerea lor fiind, de asemenea, o crimă colosală.
Ideea e că oamenii aceştia care se fac vinovaţi de toate ticăloşiile de până acum ar trebui să răspundă cumva.
Nu e posibil să fie lăsaţi să scape în condiţiile în care au fragilizat într-un asemenea hal economia naţională.
Să vă mai spun că Virgil Popescu îşi va încununa cariera de trădător cu privatizarea Hidroelectrica?
Da, anul acesta compania fanion a României va fi scoasă la mezat. Şi din nou nimeni nu va răspunde.
Vedeţi care-i problema?
În toată afacerea asta cel mai simplu e să te arăţi neputincios, aşa cum face majoritatea covârşitoare a românilor.
Hai să asistăm din nou pasiv la privatizarea ultimului bastion energetic al ţării.
Aţi uitat că în momentul în care preţurile o luaseră razna, v-aţi refugiat la colacul de salvare numit Hidroelectrica?
Ei bine, nu veţi mai putea face asta după privatizare. E simplu să te arăţi neputincios stând în fotoliu, dar va fi teribil de constatat cum clamarea neputinţei se va transforma în neputinţă pură după ce ticăloşia privatizării se va consemna.
Autor: Dan Diaconu
Sursa: trenduri.blogspot.com