Traista-ciobanului are efect afrodiziac

Traista-ciobanului are efect afrodiziac

0 273

Are si alte denumiri populare: punga popii, buruiana de friguri, coada pisicii,etc


Aceasta planta medicinala foarte valoroasa, care se intalneste peste tot pe drumuri, cimpii, pamanturi intelenite, ogoare paraginite, santuri, povirnisuri, cimpuri si gradini de zarzavaturi, este considerata in general o buruiana incomoda. Planta a fost folosita pentru semintele sale, avand efect laxativ si afrodisiac.


Tulpina ajunge pina la o inaltime de 40 centimetri. Frunzele zimtate neregulat formeaza – asemanator papadiei – o rozeta. Perioada de inflorire: martie-noiembrie. Florile, foarte mici, de un alb murdar, alcatuiesc o inflorescenta in forma de ciorchine; de tulpinitele subtiri atarna micile pastai (fruct capsula) sub forma de inimioare fine.


Se foleseste partea superioara a plantei. Sub forma de mai multe produse:


In uz intern: Ceaiui de traista-ciobanului din care se consuma zilnic 2-3 cesti, se intrebuinteaza cu mare succes in toate tipurile de hemoragii, ca de exemplu:


·??????? In hemoragiile nazale, stomacale, intestinale si in metroragii (hemoragii uterine nereguiate).


·??????? In cazul ranilor sangerinde, la care singele nu vrea sa se opreasca, infuzia de traista-ciobanului are un efect hemostatic uimitor. In cazul menstruatiilor abundente, se beau, timp de 8-10 zile inainte de venirea ciclului, zilnic cite 2 cesti de ceai, fotosind 1 lingurita (cu virf) de traista-ciobanului la 1 ceasca. Acest ceai serveste si la reglarea ciclului pe parcursul pubertatii.


·??????? In timpul menopauzei, de asemenea, fiecare femeie ar trebui sa bea 4 saptamini de-a rindul cite 2 cesti zilnic, sa intrerupa apoi pentru 3 saptamini si sa repete periodic acest tratament.


·??????? Pentru hemoroizii care singereaza, se fac mici clisme intestinaie, bai de sezut sau spalaturi cu infuzie calduta de traista-ciobanului.


·??????? ?Mamele care au sinii umflati in timpul alaptatului ar trebui sa-si incalzeasca la aburi (intr-o sita) traista-ciobanului proaspata, s-o puna intre pinze si sa si-o aplice local calda, sub forma de comprese.


·??????? Regleaza circulatia singelui, fiind indicata deci in mod deosebit atat in cazul de hiperiensiune cit si la hipotensiune arteriala. Se iau 2 cesti pe zi si se intrerupe consumul de ceai atunci cind circulatia s-a normalizat.


In uz extern. Aceasta planta medicinala de mare valoare este de un real ajutor la toate bolile musculare externe-atrofia musculara. Se utilizeaza astfel- planta traista-ciobanului taiata marunt se lasa 10 zile cu rachiu de secara la soare sau in apropierea masinii de gatit, se frictioneaza locurile respective de citeva ori pe zi, iar intern – 4 cesti cu ceai de cretisoara


Mod de folosire: Prepararea ceaiuiui: Se opareste 1 lingurita (cu virf) de plante cu 1/4 litru de apa si se lasa sa stea putin.


Comprese cu aburi: Se pun 2 pumni de traista-ciobanului, daca se poate proaspata, intr-o sita care se tine peste abur. Planta muiata ia abur se baga intr-o bucata de pinza care se aplica local sub forma de compresa.


Tinctura de traista-ciobanului: Traista-ciobanului proaspata, cu fiori, frunze, tulpina si pastai, se taie marunt si se introduce intr-o sticla pina la gat, se toarna deasupra rachiu de cereale sau de fructe de 38-40% (plantele sa fie acoperite) si se lasa sa stea 14 zile la soare sau la caldura.


Puteti sa va procurati de la magazinele de produse naturiste tincturi gata preparate.


Mod de administrare: Intern: 30 de pic?turi de 3 ori pe zi, diluate ?n 50 ml ap?.
Extern: tinctur? diluat? 1: 2 cu ap? fiart? ?i r?cit? pentru comprese.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.