Transportatorii in fata majorarii taridelor/contractelor

Transportatorii in fata majorarii taridelor/contractelor

0 206

Transportatorii ar trebui sa isi mareasca preturile pe contracte, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Romania, la Gala Transportatorilor de Top.
„De ce mergeti cu tarife care nu va fac profitabili? Este important sa depasiti atitudinea de criza, aveti tarife prea mici si de aceea nu faceti profit”, s-a adresat transportatorilor Stefano Albarosa.
Potrivit acestuia, anul trecut 3.000 de camioane au fost scoase din piata de catre societatile de leasing si vandute in afara. Pe de alta parte, presedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Constantin Isac, a subliniat ca se discuta un pret care sa aduca un mic plus transportatorului astfel incat sa-i permita dezvoltarea.
„Din disperare s-au dus cu tarifele foarte jos, chiar sub costuri”, a afirmat Isac.
El a mai spus ca vrea sa aplice o lege asemanatoare cu cea din Franta la care dupa ce a fost stabilita valoarea unui contract dintre transportator si cealalta parte, daca pretul combustibilului se mareste sa schimbe si valoarea contractata cu cuantumul deciziei majorarii carburantului. Potrivit acestuia, in cateva luni in noua legea transporturilor incercam sa introducem modelul francez.
„Vrem controale severe in urma carora cei care nu respecta regulile jocului sa fie eliminati”, a mai spus Isac, referindu-se la evaziunea facuta de unii transportatori.

UNTRR a lansat o campanie de constientizare a ceea ce inseamna transportul rutier pe baza unui studiu efectuat de Asociatia Suedeza a Intreprinderilor de Transport Rutier in 2009. Acest studiu descrie cum ar fi in cinci zile ale saptamanii daca s-ar intrerupe transportul.
De exemplu, in prima zi, laptele si painea se epuizeaza, spitalele raman fara lenjerie curata, farmaciile raman fara provizii de medicamente etc. In ziua a doua, farmaciile sunt fortate sa inchida, produsele proaspete dispar de pe rafturile magazinelor alimentare, transportul public va fi afectat etc. In cea de-a treia zi, laptele nu mai poate fi colectat de la ferme, depunerile apelor uzate devin o problema etc, iar in ziua a patra fara transport rutier de marfuri se constata lipsa proviziilor de alimente, gunoaiele se strang gramezi pe strazi, traficul aerian se opreste. In cea de-a cincea zi, apa de baut s-a redus, hotelurile s-au inchis, restaurantele de asemenea, iar productia industriala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.