Tratamentul in afectiuni ale glandei tiroide

Tratamentul in afectiuni ale glandei tiroide

0 427

Tiroida este o glanda endocrina cu secretie interna. Are 24-30 g, mai mare in perioada pubertatii, sarcinii si menopauzei. Lungimea lobilor este de 5-6 cm si grosimea de 2 cm.


Tiroida produce doi hormoni tiroidieni. Pentru sinteza hormonului este necesar iodul. Tiroxina este derivata din tirozina, un aminoacid continand 65% iod, introdus odata cu alimentele. Lipsa iodului produce hipertrofie reactiva numita gusa.


Functiunea insuficienta a tiroidei se numeste hipotiroidism .


Functia marita produce hipertiroidism cu diferite forme (boala lui Basedow, boala lui Grave).


Hormonul tiroidian are rolul si de a arde substantele grase, astfel ca in insuficienta tiroidiana colesterolul poate creste.


Glanda tiroida are rol in reproducerea celulara, oxidarea tesuturilor, asimilarea zaharului, controlul ritmic cardiac, activitatea cerebrala si senzuala si cresterea normala a celulelor. Contine 40 mg iod.


Este situata in zona gatului fiind alcatuita din 2 lobi latero-traheali. Este controlata de hormonul tireotrop hipofizar. Si valorile metabolismului bazai (normal intre -10% si +10%) crescute sau scazute fata de normal indica hiper sau hipotiroidism.


La analiza medicala iodul din sange este crescut in hipertiroidism si scazut in hipotiroidism. Valori normale: 4-8 ug/100 ml sange. Medicii stabilesc dupa efectuarea analizelor dozarea de hormoni tiroidieni in functie de anotimp, iarna fiind diferita fata de vara.



  • Metoda principala de vindecare este un regim pentru redresarea ficatului si care sa usureze evacuarea otravurilor prin rinichi, ficat, plamani, piele si intestine.
  • Saruri minerale necesare: Cu, I. Cantitatile mari de iod provoaca guturai, ameteli, dureri de cap, hipertrofia glandelor submaxilare.
  • Se puncteaza pielea in 2 puncte: in dreapta sub clavicula si in stanga in dreptul incheieturii bratului, cu tinctura de iod sau macerat de nuci salbatice in titei (este mai bun decat tinctura, dar se usuca mai greu si se poate pata imbracamintea).
  • Cataplasme cu varza cruda zdrobita cu sticla sau argila – cateva luni.
  • Se consuma: ovaz (stimulent), porumb (moderator al tiroidei), usturoi, ceapa, spanac, varza, morcov, rosie, para, strugure, tarhon (are iod).
  • Planta Aloe Vera dizolva celulele tumorale, nodulii.
  • Propolisul regleaza glandele.
  • Se face decoct, pana cand apa scade la jumatate, din muguri de nuc. Se folosesc 200 g muguri uscati/400 ml apa. Apoi mugurii se zdrobesc si dupa ce s-au racit se adauga 300 g miere poliflora. Se tine la frigider. Se iau cate 3 linguri/zi inaintea meselor principale. Da pofta de mancare, regleaza metabolismul, prin complexul de vitamina B ajuta la functionarea glandei tiroide, oboselii, asteniei, insuficientei glandulare, sexuale, gusei edemice, mareste rezistenta organismului.
  • Reteta :Ingrediente: -1 kg de lamai

??????????????????????? ??????????????????????? -1 kg samburi de nuca macinate


??????????????????????? ??????????????????????? -1 kg miere


??????????????????????? ??????????????????????? -?coaja spalata si uscata de la 10 oua.


?


Mod de preparare: Se toaca lamaile cu tot cu coaja. Se pun intr-un borcan de sticla. Peste ele se adauga cojile de oua macinate, nucile, mierea. Se amesteca bine, se inchide borcanul etans. Se pune la rece 2 saptamani, dupa care se consuma cate o lingura inainte de fiecare masa.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.