Tunul de final – Privatizarile guvernului din 2012

Tunul de final –
Privatizarile guvernului din 2012

0 123

Angajamentul guvernului din scrisoarea de intentie catre FMI, de a vinde participatiunile statului, reprezinta, in opinia liderului PSD, Victor Ponta, un ”tun de final”.
„Pentru romani era foarte important sa stie ce a semnat domnul Boc in scrisoarea de intentie catre FMI. Pentru ca acolo este trecut angajamentul guvernului Romaniei de a vinde in 2012, inainte de alegeri, tot ceea ce guvernul practic mai are. Tot ce mai are, participatii la societati comerciale, la societati nationale, tot ce mai avem in portofoliu, practic in zona energetica mai avem ceva, plus TAROM-ul, plus CFR, plus tot ce se mai poate vinde. Probabil ca sunt si ei oarecum constienti ca nu vor mai fi la guvernare si atunci aceste privatizari din 2012 reprezinta tunul de final, e ultimul moment pentru asta”, a declarat, joi, la Ramnicu Valcea, Victor Ponta.
Ponta a mai spus ca strategia USL este de a bloca aceasta initiativa a guvernului si de a pune accent pe mentinerea locurilor de munca prioritar atragerii de bani la buget. „Prima noastra preocupare este sa vedem cum putem sa blocam asemenea actiuni si doi, in strategia noastra pe care am prezentat-o si o construim este o alta abordare. Abordarea nu este cati bani intra la bugetul de stat din aceste privatizari, bani care se duc imediat. Primul lucru care va fi important apropo de modificarea legislatiei este numarul de locuri de munca. Niciun fel de societate romana, straina, investitor roman, investitor strain, investitie publica sau investitie privata nu se face decat daca trece de primul examen. Si primul examen este referitor la locurile de munca garantate pe termen lung. Mai ales dupa experienta Nokia trebuie sa suflam si in iaurt. Asta se intampla in majoritatea tarilor europene. Numai noi avem o abordare de colonie in care dam imediat, vindem pe bani putini, pe spaga mare si cu gandul ca la anul cand se inchide poate n-om mai fi noi sa vina oamenii sa ne goneasca”, a subliniat liderul social-democratilor.
Tot aici el a mentionat si introducerea unor sanctiuni pentru cei care nu respecta anumite angajamente. „Aici este o schimbare totala de filosofie. Nu ma intereseaza cati bani intra la buget din privatizari, ci care este numar locurilor de munca care se asigura si pe ce perioada de timp si mai ales care este sanctiunea pentru investitorul roman sau strain care nu-si indeplineste angajamentele de a pastra locurile de munca. Si ma uit din nou la cazul Nokia, s-a vazut ce despagubiri s-au dat in Germania si ce s-a dat la noi. Diferenta intre un stat civilizat si o colonie”, a concluzionat el.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.