Un răspuns corect la întrebarea – DE CE URĂȘTE UE PSD-ALDE?
Pe langa jaful comis de politicieni si agenti din servicii, in anii 90 mai ales, RO a pierdut zeci de mld. EUR prin jaful facut de multinationale. 27 dintre bancile din RO declarau in ultimii 6 ani profituri zero. Prin Noul Cod Fiscal, care a generat isteria multinationalelor care evitau până acum plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru...
1. In 2017, premierul Tudose a remarcat ca 27 dintre bancile din RO declarau in ultimii 6 ani profituri zero. Deci, plateau impozit pe profit ,,zero” statului roman. S-a constatat si ca erau vehicule prin care multinationalele scoteau bani din tara. Si Tudose a strigat in gura mare: ,,Scoateti profitul la suprafata! N-ati venit in RO sa munciti gratis. Nu sunteti societati de caritate!” Si, ostentativ, a renuntat la cardul de debit. Rezultatul? La sfarsit de an raportau profit pe primele 9 luni ale lui 2017, 9 miliarde de lei.
Hopaaaaa…! Minuneeeee…! Ce faceau? Se imprumutau de lichiditati de la firmele mama din Austria, Olanda, Franta la o dobanda de 19% si creditau aici cu 5-6%. Ca sa-si poata repatria profitul si sa nu plateasca impoziteeee…! Ca trebuia sa returneze imprumutul cu dobanda aferenta. Baieti buni, cu etica afacerilor in sange! In timp ce unele bănci se laudau cu profit contabil, ele înregistrau pierderi fiscale, existand o discrepanţa, uneori aiurisanta, intre profitul contabil raportat de bănci şi rezultatul fiscal al exerciţiului financiar.
2. In luna noiembrie 2017, guvernul Tudose a aprobat Noul Cod Fiscal, care a generat isteria multinationalelor. Multinaţionalele care evitau până acum plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru. Se va introduce un impozit pentru sumele transferate în afara ţării de multinaţionale în încercarea de a-şi reduce baza de impozitare, vor fi împiedicate transferurile unor grupuri de firme către filialele lor din paradisurile fiscale şi de asemenea nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obţinute prin aranjamente abuzive între firme. Suparare mare.
Urmarea? Au dat liber angajatilor sa mearga la proteste. Corporatistii aia inteligenti. Care habar n-au de ce ies in piata.
3. In luna noiembrie 2018, guvernul PSD-ALDE a marit salariul minim brut/economie de la 1450 la 1900 lei. Lovitura pentru multinationale, care au reactionat afirmand ca isi muta afacerile din RO, deoarece acesta este socialism nu capitalism. N-au facut-o, au jucat la santaj.
4. Ministrul Teodorovici a cerut aliatului strategic, prin ambasadorul Hans Klemm, ca dupa parteneriatul militar, sa urmeze si unul economic. ,,Am cumparat rachete de 4 mld. de la voi, haideti sa facem afaceri de 4 mld. USD cu companii romanesti. Ati adus trupe aici si va multumim. Dar hai sa facem uniformele aici, haideti sa cumparati de aici alimentele, efectele etc., de ce sa le aduceti de afara?”
5. Iulie 2018. Parlamentul voteaza legea off shore, dupa ce Dragnea a modificat abrupt, pe ultima suta de metri legea trecuta prin Senat. In forma adoptata de Senat, Romania lua praful de pe toba. Nimic. In varianta Dragnea, companiile straine sunt obligate sa vanda jumatate din productie in RO, creditul fiscal acordat acordat corporatiilor straine se elimină. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimentare. Asta înseamnă 6,28 miliarde de dolari pe care le încasează statul român, iar la asta se adaugă alte sume. Statul român va câștiga 40 de miliarde de dolari minim. Schimbarea brusca a formei legii a suparat corporatiile straine, ambasadorii tarilor interesate care nu s-au mai obosit sa se ascunda, macar, amenintand ca vor renunta la concesiuni. Hans Klemm a luat foc. Pleaca de la macelarie vreodata cainele?
6. Modificarea legilor justitiei. In forma adoptata de majoritatea PSD-ALDE, declarate – cu mici exceptii – constitutionale, se elimina posibilitatea abuzurilor asupra magistratilor, se consolideaza independenta lor, in pofida tipetelor demagogice ale opozitiei si a minciunilor sfruntate ale abasadorilor vocali, care au beneficiat de abuzurile comise impotriva multor companii romanesti in numele anti-coruptiei, lasandu-se partie companiilor din tarile lor. Am postat despre disparitia firmelor romanesti de construire de autostrazi, din domeniul IT-ului, farma, ingrasamintelor chimice, aproape falimentate de actiunile DNA. Nu le mai enumar.
7. Iminenta modificarii legilor pe siguranta nationala creaza alte frisoane atat intern cat si extern. Temerea mare este ca prin modificarile legislative aduse s-ar putea lua parghiile structurilor de forta, prin intermediul carora anumite tari controlau decizia politica si administrativa, in scopul atingerii intereselor lor economice in Romania.
Iata motive pentru care aliati occidentali joaca mizerabil. Interesele sunt atat de mari incat, mimand interesul pentru eradicarea coruptiei, ei au incurajat abuzuri, au fost orbi fata de incalcarea drepturilor omului. Mor de dragul democratiei, in timp ce corporatiile lor au scos din RO neimpozitate miliarde de EUR. Asta e un adevar, fratilor, nu sunt baliverne.
Am fost unul dintre cei care au idealizat aliatii occidentali ani de zile. Ca sunt cinstea intruchipata, idealul de democratie la care trebuie sa ajungem. Aiurea! Si Occidentul e putred, e corupt, demagog, comprador. Interesul economic calca in picioare totul. Asistam la o manipulare de proportii impotriva Romaniei. Nu m-as mira sa ni se ia dreptul de a prelua presedintia Consiliului al UE, in aplauzele unor partide cretine care vor sa ajunga la putere cu orice chip. Chiar daca pierde Romania.
Atentie! De ce face PSD-ul toate acestea? De ce dintr-odata Dragnea, baiatul supus, crescut de sistem, care juca tenis, aducea sampanii scumpe, mergea la chermeze cu oameni puternici care conduceau RO din umbra, a devenit patriot?
De ce a declansat el acest razboi, binevenit de altfel, cu corporatiile si cu ambasadorii straini? Nu va ganditi ca deoarece iubeste mult RO. Nu. Ci, fiindca s-a vazut trădat de ,,prieteni”. După ce a fost cocolosit ani de zile si instrumentat, a fost ,,executat”. Ca si altii. A incercat, in zadar, sa faca pace. N-a mai reusit. Ca si Ghiță, de altfel. Si-atunci, Dragnea a iesit la atac. ,,Sa nu creada cineva ca daca mor, mor ca un prost.”, a spus el.
Tot ce-am scris mai sus este modul lui Dragnea de a se razbuna pe un sistem ticalos, din care a facut parte, si pe ambasadorii care au sutinut si acoperit acest sistem. Care a adus multe beneficii companiilor straine. Iata de ce am spus eu ca razboiul Dragnea (PSD) – Sistem este in folosul Romaniei. Ca sa se prabuseasca tot esafodajul ticalos, prin care a fost jefuita RO de miliarde de EURO. Miliarde care au luat drumul off shore-urilor.
Pe langa jaful comis de politicieni si agenti din servicii, in anii 90 mai ales, RO a pierdut zeci de mld. EUR prin jaful facut de multinationale. Sub supravegherea vigilentilor politicieni bruxellezi, bravi luptatori impotriva coruptiei. Uitati-va ca si Barroso, si Prodi, fosti presedinti ai Comisiei Europene, si Schroder, fost cancelar german, lucreaza acum pentru marii corporatii straine. Habar n-aveti ce trafic de influenta se face si la Bruxelles!
Dumitru Rinciog