„Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor…”

„Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor…”

0 116

Avem nevoie în primul rând de trezirea conştiintei naționale şi de un nou LIDER si de un grup dedicat tarii, iubitori de neam şi țară care să pună interesul național înaintea interesului personal.
Ceaușescu a avut o politică de trezire identitară. S-a aranjat un pic istoria naționala, i s-au mai netezit tușele groase, așa cum toate popoarele mari au făcut cu propria istorie, s-au făcut filme istorice, s-au scos de la naftalină cântecele patriotice, toți copiii le învățau si le cântau, se organizau spectacole, la zilele mari, despre românism și România.
Cât timp am trăit in socialism, eram tare mândri de noi ca națiune, de simbolurile naționale, de imnul nostru, de reușitele noastre, de faptul că România și românii erau pe harta lumii. Reușeam în sport, reușeam la olimpiadele internaționale de științe, reușeam în industrie, reușeam in agricultură, și nu cu productia la hectar, asa cum iau in derâdere proștii care vor să ridiculizeze perioada, ci prin rezultatele din cercetare (cine a avut tangență, cât de cât, cu domeniul agriculturii știe despre ce vorbesc, atât in ceea ce privește soiurile de plante, cât si în domeniul zootehnic, pur si simplu am fost inovatori).
Era mereu o competiție, oamenii erau mereu prinși intr-o activitate colectivă, de la grădiniță pâna la pensie, fie că activitatea era la vreun club sportiv, la vreun club de dansuri sau de științe la Casa Pionierilor, la Crucea Rosie, unde toti învătam să acordăm primul ajutor, alaturi de părinți, sau exerciții de pregătire pentru apărarea patriei, pentru adulți, femei si bărbați.
Participam, ca protagoniști, la tot felul de spectacole, eram în cor, în orchestră, fiecare la ce instrument știam să cântăm, se pregăteau sketch-uri, erau festivaluri de umor, se încuraja performanța, nu se plictisea nimeni, nu avea nimeni senzatia că e pe lumea asta făra niciun rost.
După ’89, a fost o politică agresivă, vizibilă din spațiu, de zdrobire a oricăror valori naționale. Au apărut filmele cu injurături, violuri, avorturi, mizerie, beții, corupție, ca si când toata România era așa, apoi au apărut maneliștii și filmele cu bășcălie la adresa țăranului român, a inceput sa se sădească rușinea de a fi român.
Hainele produse în România care nu erau de firmă erau considerate de săraci, casele noastre deveniseră brusc demodate, „comuniste”, „cutii de chibrituri”, fără să știm că în occidentul civilizat oamenii trăiesc si acum, in sec XXI, la propriu, în peșteri sau in locuințe in care abia intră lumina soarelui, în care nu ai loc să te miști, unde mai mult de o masă, un pat și un cuier, nu încape nimic.
Acum, după 35 de ani, ne uităm în jurul nostru si ne ingrozim ce s-a ales de noi si de țară. Străinii, cu ajutorul tradătorilor cu buletine românești, aproape că au reușit.
Pe stradă nu mai cunoaștem pe nimeni, toți ai noștri au plecat de mult pe alte meleaguri, s-au transformat in niște mașini de produs bani, care, acum, după ce și-au văzut copiii la casa lor, se topesc de dorul părinților abandonați in singurătate și jale, parinti care s-au stins asteptându-i. S-ar întoarce în țară, dar nu se mai regăsesc, abia ne mai regăsim noi, care am rămas. Asa că rămân frunză in vânt intre doua lumi , fără să aparțină niciuneia.
Nu e zi în care să nu citim vreo știre cu vreunul sau vreuna în depresie, oameni de succes care se droghează de disperare că nu știu ce sa mai facă cu viata lor, se plictisesc și se gândesc la toate alea, încep sa filozofeze fără carnet și sfârșesc atârnati în ștreang, precipitați pe asfalt de la ultimul etaj sau, in cel mai bun caz, cu mâinile pline de perfuzii pe vreun pat de spital, în secția de psihiatrie. Citim și ne îngrozim când vedem că vârsta sinucigașilor și a celor disperați că nu-si găsesc rostul pe Pământ e din ce in ce mai scăzută, vedem copii de 12-13 ani care sunt depresivi.
Iar noi, cei care am prins ambele perioade, care am trăit pe pielea noastra si programul plin de activități de pe vremea lui Ceaușescu și lenea și lipsa de rost în viață de acum, când ne petrecem ziele într-o letargie continuă, fără niciun scop și niciun sens, realizăm că suntem singurii care mai pot indrepta mizeria, urâtul și lipsa de perspectivă în care ne găsim.
Noi i-am lăsat pe ăștia pe care i-am platit regește să ne trădeze, tot noi trebuie să punem piciorul în prag și să schimbăm din temelii tot sistemul ăsta bolnav, în care colcăie impostorii, șarlatanii și hoții care ne-au distrus nouă ultimii 35 de ani și copiilor noștri viitorul.
Poate realizează și s3curiștii trădatori că au ajuns sa își ucidă propriii copii în mocirla creata chiar de ei, in fuga meschimă dupa averi si funcții. A venit timpul oamenilor pentru care banii nu sunt singurul scop în viață. Numai ei mai pot vindeca putreziciunea și pot aduce România acolo unde îi e locul, de milenii.”

Avem si Valorile Noastre
“1. Unde trebuie să îngenunchem ca să ne cerem scuze că am dat străinilor, de sute de ani, de la sare, apă, grâne, petrol, păduri, până la propriii copii?
2. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că dăm petrolul austriecilor, in pământul cărora nu se găsește nici gram de petrol, dar care au, culmea tupeului, chiar la intrarea în Viena, ditamai rafinăria, poate cea mai mare din Europa, în timp ce ale noastre au fost toate închise?
3. Unde trebuie să îngenunchem pentru că plătim miliarde de dolari americanilor pe niște rachete care nu au ajuns în România nici până în ziua de azi, deși noi le-am plătit de vreo 6 ani?
4. Unde trebuie să îngenunchem pentru că am plătit americanilor o autostradă pe care nu au construit-o niciodată și pentru care, culmea, am plătit și despăgubiri că ne-au luat banii și nu au făcut nimic?
5. Unde trebuie să îngenunchem pentru că atunci când deschidem aragazul sau dam drumul la căldură în casă, francezii încasează toți banii, deși nu au construit nimic și au preluat toată infrastructura făcută de Ceaușescu pe banii noștri, foamea noastră, frigul și lipsurile din perioada comunistă?
6. Unde trebuie să îngenunchem pentru că atunci când deschid robinetul de apă, pornește contorul pentru francezi, deși e apa României, pe țevile făcute de Ceaușescu, pe banii și lipsurile noastre?
7. Unde trebuie să îngenunchem pentru că sate întregi sunt înghițite de ape sau de surpări de teren pentru că austriecii ne taie pădurile, cu sutele de ha lunar?
8. Unde trebuie să îngenunchem pentru că ne dispar copiii din țară, în drum către ei, că poliția ne ia la mișto dacă anunțăm răpirea vreunei fete la 112, că prin fața poliției de frontieră trec, zilnic, zeci persoane răpite, tiruri cu marfa de contrabandă către aceiași străini care se fac că nu văd nimic, deși șeful Parchetului european anticorupție e o româncă, una care știe exact ce se întâmplă în România și tace?
9. Unde trebuie să îngenunchem pentru că în țara noastră ajung deșeurile lor de toate felurile, chiar și biologice și radioactive, in timp ce nouă ni se arată obrazul si suntem suprataxați că îndrăznim să avem Euro 3 la mașina înmatriculată in Bulgaria, pentru că jupuiți de bani, pământ și mijloace de trai, mai mult nu ne putem permite din cauza sărăciei in care suntem lăsați de aceiași străini îmbuibați și aroganți?
10. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că am dat tot tezaurul României englezilor, cărora le mai și plătim anual chirie și taxe pentru poansonarea lingourilor?
Acum, după ce ne-au luat tot, ne pun și în genunchi. Pentru că romanian lives don’t matter!
Îngenuncheați, bre, nu fiți fraieri, arătați ce popor deschis la minte suntem.”

Adriana Vitan Balint

NOTA
Jurnalista Adriana Vitan Balint a fost interzisă pe site-urile de socializare pentru acest text, cât se poate de adevărat!
Pentru asta eu l-am repostat. (Vlad T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.