Ungaria se vrea partener fondator la UMF (MOGYE) Tîrgu-Mureș, dar subteran...

Ungaria se vrea partener fondator la UMF (MOGYE) Tîrgu-Mureș, dar subteran țintește COSUVERANITATEA!

4 789


Ungaria, care o duce „zgâriat” in propria țara, continuă să facă valuri si… investiții în Transilvania, în zonele cu populație maghiară. Astfel, zilele acestea Guvernul ungar s-a oferit să… devină partener fondator al secției maghiare în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. Vezi Doamne, UMF este singura universitate  care ar putea profita de posibilitatea oferită de Legea Educației, de a institui …in Ro,!! secții maghiare independente (?!) Inființarea, deși ar fi fost  o problemă  administrativă, odată cu trecerea timpului a ajuns – dar… propulsata de la Budapesta! – pe o presupusa listă de „probleme”, otrăvind relațiile interetnice româno-maghiare. Din cauza neînființării acestei secții maghiare, au picat guverne în România, caz fără precedent în Europa, amenitza Szjjártó Péter!! Deși Clujul, a dat un exemplu că o linie maghiară înseamnă si avantaje, zice ministrul. Până la urmă conducerea UMF a rămas de neclintit, ba mai mult, în loc de secția maghiară, a înființat… secția engleză!(Foarte bine, romanii vor sa invețe în engleză, nu in …maghiară!)

După această decizie a UMF, guvernul maghiar s-a oferit, provocator, ca partener fondator al liniei maghiare, sprijinind și eventualele investiții în plus.
Conform ministrului de externe al Ungariei, Szjjártó  (foto MTI), Compania RICHTER (cel mai mare producător de produse farmaceutice din Ungaria) este pregătită pentru colaborare… deci nu se amesteca guvernul nostru! Pe cuvantul tau, dle ministru?
Prin această ofertă perversa, nu cumva s-ar putea rezolva …prima dintre cele mai importante probleme legate de preconizata COSUVERANITATE IN SECUIME? Căci s-au prins până și civilii ; respectarea dreptului la educație… numai în limba maternă, este doar o vrajeala pentru naivi!  Substratul e altul! Atat de „prost’ sa fie alde Dragnea, de nu se prinde? (d.d.rujan)

COMENTARII

  1. Oare de ce un ministru de externe al unei tari,foloseste functia publica
    sa faca reclama ordinara unei firme , pe teritoriul altui stat?

  2. Suveranitatea, alături de populaţie şi teritoriu, este element constitutiveale statului!
    Conceptul de suveranitate are o dimensiune complexă, înglobând o multitudine de trăsături şi accepţiuni distincte. Deşi în limbajul cotidian poate fi asociat cu “independenţa” sau chiar ideea de “supremaţie”, vom observa că limitele lui nu se opresc numai aici.
    Suveranitatea, alături de populaţie şi teritoriu, este element constitutiveale statului!Conceptul de suveranitate originează din secolul al XVI-lea. Ea a fost privită prin prisma realităţilor politice ale vremii ca fiind de sorginte divină. Ulterior, odată cu secularizarea statului, ideea de suveranitate se va afla în strânsă legatură cu teza contractului social.În dreptul modern, termenul de suveranitate a fost definit ca fiind “calitatea unui stat de a nu putea fi obligat sau determinat să acţioneze decât în baza propriei voinţe, în limitele legale şi în concordanţă cu interesul comun” Practic, ideea de suveranitate se confundă cu independenţa deplină a unui stat, având capacitatea de a se manifesta plenar şi liber în toate domeniile care intră sub competenţa sa.Exact aşa cum libertatea noastră se opreşte acolo unde începe libertatea altuia, mutatis mutandis suveranitatea unui stat se opreşte acolo unde începe suveranitatea altuia.

  3. Cum se insinueaza „cosuveranitatea” in Transilvnia? iata o explicatie:
    Oportunismul politic ale guvernelor postdecembriste, cu sprijinul tacit al preşedinţilor,mai ales Basescu!, a permis instaurarea în chiar inima ţării a unei veritabile stări de „cosuveranitate” cu Ungaria.
    Abandonaţi de facto de către autorităţile statale de la Bucureşti, în schimbul susţinerii unei majorităţi psd parlamentare, românii din cele două judeţe au ajuns la cheremul administraţiei publice judeţene şi locale, care promovează o politică segregaţionistă şi obiectivul strategic al… obţinerii autonomiei teritoriale pe criteriu etnic!Este o realitate!!

  4. …dar de ce nu scrie pe frontispiciu si in ungureste
    ca este vorba de UMF?
    S nu este pus nici steagul secuiesc!
    de ce doar „zdreamtza” romaneasca?
    Asta nu e discriminare ?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.