Universitatea Transilvania şi-a lansat noul logo la deschiderea anului
Noul logo este axat pe ideea de centru şi a fost creat de un absolvent al Universităţii braşovene, la un preţ mult mai mic decât piaţa. Universitatea are şi un nou slogan - „Învaţă să fii în centru”
Universitatea Transilvania a deschis cursurile noului an cu o nouă imagine. Noul logo este axat pe ideea de centru şi a fost creat de un absolvent al Universităţii braşovene, la un preţ mult mai mic decât piaţa. Universitatea are şi un nou slogan – „Învaţă să fii în centru”.
Noul concept este construit în jurul ideii de centru – încorporează literele „U” și „T”, cele două inițiale formează un pătrat și încastrează un nucleu cu aceeași formă. Fiecare din logourile celor 18 facultăţi reia în centru pătratul și exprimă simbolic specificul fiecăreia, prin linii geometrice.
Manualul de identitate vizuală a fost realizat de un absolvent al universităţii, Mugur Mihai, care este şi creatorul logo-ului pentru reprezentanţa Comisiei Europene în România.
În acest an, 5381 de studenţi – mai mulţi decât anul trecut – încep primul an de facultate, iar dintre aceştia peste 4000 urmează cursurile la Zi. Cei mai mulţi dintre boboci sunt din Braşov, dar sunt şi studenţi care vin din alte judeţe.
Studenţii din anii terminali îşi doresc ca după absolvire, să lucreze în domeniu. Cei de la facultăţile de inginerie au mai mult succes în această privinţă.
Din acest an, Universitatea va finanţa 30 de proiecte de cercetare ale studenţilor sau profesorilor, care îşi propun să rezolve probleme ale comunităţii.
De altfel, şi reprezentanţii municipalităţii au parteneriate cu Universitatea şi în curând vor începe un nou proiect.
Pentru noul an universitar, Universitatea Transilvania a investit peste 1.7 milioane de lei, din fondurile alocate de minister și din venituri proprii pentru lucrări de reparații și reabilitare în clădiri i în cămine. În laboratoarele de specialitate ale universității, 320 de calculatoare achiziționate în luna septembrie vor fi la dispoziția studenților.
Anul acesta taxele de școlarizare pentru studenții care nu au reușit să ocupe un loc bugetat sunt cuprinse între 2.800 și 6.000 de lei, cu 10% mai mari decât în anii universitari anteriori. Pentru studenții de pe locuri finanțate de la buget, o lună în cămin costă între 180 și 190 de lei, în funcție de cămin, iar pentru studenții la taxă, tariful este între 315 și 325 de lei.
De asemenea, odată cu noul an universitar au început și lucrările de reabilitare a fațadei clădirii Rectoratului. Lucrările vor dura un an şi vor costa 3,49 de milioane de lei, din fonduri proprii.
Vifor Rotar