UPDATE: Schimb de focuri in centrul Brasovului

UPDATE: Schimb de focuri in centrul Brasovului

0 271

Incredibil dar adevarat: s-a tras in centrul Brasovului ziua in amiaza mare!

Politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au tras mai multe focuri de arma, joi, in centrul municipiului Brasov, pentru prinderea a doua persoane suspectate de trafic de droguri. Din declaratiile martorilor oculari: suspectii au reusit insa sa fuga spre muntele Tampa.

Este vorba despre doi traficanti de droguri care au fost prinsi in zona magazinului Star din centrul Brasovului. Conform primelor informatii acestia au abandonat masina in care se aflau si su fugit.

Echipajele de politie au plecat deja in urmarirea infractorilor. In masina abandonata s-au gasit 800 de grame de hasis.

Stirea a fost preluata de catre Postul TV Realitatea.

Brasovul – locul doi la droguri

Din pacate, Brasovul este, dupa Bucuresti, al doilea oras din Romania in ce priveste consumul de droguri.

In acest sens, surse din Politie arata ca cele mai cautate stupefiante sunt cele usoare, cum ar fi hasisul si marijuana. Aceste droguri sunt consumate de obicei pe la petreceri, prin discoteci sau in cluburi, mai ales de noapte, iar media de varsta a consumatorilor nu depaseste 25 de ani.

In acest sens, adica acest consum de droguri usoare, el poate fi comparat cu berea, in ce priveste consumul de alcool. Incepi cu ea, cu una, cu doua, apoi agati de bere cate un rachiu sau alta tarie, dupa care renunti la bere si-i tragi tot mai puternic cu „albitura” sau alte bauturi spirtoase, pana ajungi „consumator fruntas”, dupa care, la fel ca la droguri, este greu sa te lasi de viciu.

Este drept, drogurile de mare risc, asa cum sunt heroina, cocaina sau LSD-ul, pot fi mai rar intalnite la Brasov, dar asta nu inseamna ca situatia este mai buna.

Vanzatorii de droguri fac parte, din cate am putut afla, de regulã, din retele bine organizate, si distribuie stupefiante in cercuri restranse, in care se patrunde cu greu, dar din care se iese si mai greu.

Sfatul celor care lupta impotriva acestui flagel, care se numeste si „moartea alba”, este ca nici „de proba” sau „de gust” sa nu se incerce drogurile, chiar si cele usoare. Totul duce, mai rau ca la alcool, la o dependenta de care se scapa foarte greu, in general asemenea consumatori ajungand infractori pentru a-si procura banii necesari „prafurilor”, iar consumul in cantitati din ce in ce mai mare, cantitate ceruta de organismul imbolnavit, duce la o moarte chinuita si prematura.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.