Urmarile lipsei de magneziu
Acestea se cunosteau intr-o oarecare masura mai de mult, dar aparatura de cercetare tot mai perfectionata permite noi descoperiri si duc la gasirea de remedii tot mai eficiente.
Astfel, noi studii au aratat ca peste 50% din populatie sufera de un deficit de magneziu, cauzat de a alimentatie nesanatoasa.
Acest lucru duce la cresterea imbolnavirilor, favorizand cresterea riscului predominant de imbolnaviri cu boli ca diabetul, hipertensiunea, anumite cancere, osteoporoza (la femei) si, nu in ultimul rand, maladii cardiovasculare.
Dupa cum se stie, magneziul joaca un rol important intr-o serie intreaga de reactii biochimice din organism, contrubuind la intretinerea functiilor nervoase si muschiulare, precum si a ritmului cardiac, fortifiind totodata si scheletul.
Este drept ca specialistii in farmacologie au scos pe piata o serie intreaga de produse care sa inlocuiasca vitaminele si mineralele in organism. Insa nimic nu poate inlocui cele necesare organismului cand acestea sunt luate din natura direct, prin consumul de legume proaspete care se gasesc din belsug prin piete, odata cu venirea primaverii.
Dan Bota