„Vacanta Artelor” s-a incheiat in aroma de ceai
Participantii la proiectul educational „Vacanta Artelor”, care a ajuns la final, au luat miercuri lectii de educatie financiara. Copiii stiu acum ce este un troc, cand au aparut primele monede si bancnote si care sunt modalitatile lor si ale parintilor de a realiza venituri. Tot astazi, au aflat despre istoricul ceaiului, pe care mai apoi l-au si degustat, la o ceainarie din oras
Participantii la proiectul educational „Vacanta Artelor”, care a ajuns la final, au luat miercuri lectii de educatie financiara. Copiii stiu acum ce este un troc, cand au aparut primele monede si bancnote si care sunt modalitatile lor si ale parintilor de a realiza venituri. Tot astazi, au aflat despre istoricul ceaiului, pe care mai apoi l-au si degustat, la o ceainarie din oras.
Participantii la Vacanta artelor au aflat ieri ca stramosii lor faceau schimburi comerciale, cu scoici, clopotei, colti de caine, cutite sau bratari.
Copiii au fost ajutati sa identifice modalitatile prin care membrii familiei lor fac rost de bani.
Participantii au fost pusi sa numeasca posibiltatile prin care ei pot face rost de bani; astfel s-au gandit sa-si ajute vecinii la curatenie contracost, sa isi vanda jucariile vechi sau sa mearga la colindat. Cea care le-a fost astazi profesor, crede ca educatia financiara este foarte utila pentru copii.
Copiii au mers apoi si la o ceainarie, unde au invatat cate ceva despre civilizatia si arta ceaiului. Cei mici au mirosit plantele din care se face ceai si au si baut una dintre cele mai vechi bauturi din lume.
Dupa doua luni si jumatate in care Muzeul „Casa Muresenilor” a coordonat programul educational „Vacanta Artelor”, activitatile s-au incheiat.
Organizatorii spera ca participantii au invatat lucruri utile, chiar daca s-au aflat in vacanta de vara.
In aceasta vara, copiii au vizitat o librarie, o galerie de arta, au facut sport si au pictat in aer liber, au luat lectii de aeromodelism si de bune maniere, si-au scris numele cu ajutorul tiparnitei si au invatat despre evolutia scrisului si despre cultura japoneza.
Vifor Rotar