Vrem bunastare! Ca ne doare,
Sa ne tot ducem foamea-n spinare…
In vremurile de demult, banii ca mijloc de schimb aveau valoare intrinseca, fiind facuti din aur, argint sau arama. Mai tarzu au aparut scrisorile de credit, care nu erau chiar bani, ci simple mijloace de comunicare intre bancheri, prin care se cerea oferirea catre purtatorul scrisorii a unei sume de bani reali, mentionata in scrisoare. Ulterior aceste bilete au degenerat in banii de hartie, dar care la nivelul statului care-i emitea aveau acoperire in bani reali, cu valoare. Acum banii sunt majoritar falsi, nu reprezinta nimic, sunt cifre in conturi, mai mult sau mai putin false sau hartie, in mare parte fara acoperire in nimic.
Revenind la origine, e ca si cand in locul scrisorii trimise de un bancher altuia, cineva mai scrie fara voie… cateva scrisori. Acestea sunt emise fara acoperire in nimic. Cineva va pierde enorm, dar sarlatanii vor castiga si isi vor transforma hartiile false in bunuri reale: domenii, sonde, castele, fabrici, etc.
Martin Armstrong, fostul presedinte al Princeton Economics International Ltd., este piesa principala a documentaruului: The Forecaster, o coproductie SUA – Germania.
In cadrul unei secvente, acesta declara ca „Singura tara care si-a platit datoria a fost Romania, in anii 80. Atat! Este singura exceptie pe care am gasit-o incepand… cu anul 6.000 inainte de Hristos!”.Politica de austeritate turbata
In anul 1981, Romania avea o datorie de 11,8 miliarde dolari, aceeasi datorie ce o avea si Ungaria. Cu toate acestea Ungaria a fost salvata de bancile straine occidentale, in timp ce Romania a platit prosteste pana la ultimul ban.
Adevarat, nici Ceauşescu nu ar fi vrut să-şi plătească… toate datoriile la băncile occidentale, aşa cum scriu istoricii români, dar a fost obligat să o facă. FMI a propus o reesalonare dar cerand in schimb un program aspru de austeritate, care a fost refuzat. Ceausescu a facut un program propriu… de strans cureaua pana la ultima gaura, gandindu-se ca macar asa scapa de datorii si de diktatul american!
Se stie acum bine ca FMI a obligat România să-şi plătească datoriile, in conditii spoliatoare – dobanzi aproape inca o data! – iar prin speculatiile financiare ale lui Soros (in spatele caruia deja se afla CIA!), s-a forţat de fapt izbucnirea revoluţiei prin politica de austeritate turbata la care a fost supusă populaţia României în anii 1980.
Aceasta „politica” a fost printre factorii decisivi care au dus oamenii la disperare şi, în final, la revoltă, iar faptul că am ieşit din comunism fără datorii a fost transformat mai de graba intr-o pedeapsa, inventandu-se o adevarata nenorocire: falsa privatizare si restituirea „in integrum”a celei mai dinamice economii din „lagarul”socialist si a unor foste proprietati colective,majoritatea inventate ca fiind private candva…
Asa a fost transformata Romania„intr-un morman de fier vechi„, implininduse ,sub „carma” fostului agent Petre Roman, „profetia” lui Silviu Brukan unul dintre cei mai mari ticalosi ai alogenilor comunisti, veniti cu tancurile sovietice sau in urma lor!.
Din păcăte, sprijinul material şi financiar consistent promis de Occident a fost dirijat atunci către Polonia, Ungaria şi mai apoi, dupa „separarea” lor, catre cehoslovaci…
Curba de sacrificiu Basescu
In privinţa susţinerii noastre economice, se stie ce au facut Isarescu si Stolojan cu bancile romanesti, apoi Iliescu, Brucan, Roman, Severin si Basescu, Ciumara si guvernul taranist, care au dat „afara” tot, astfel ca Romania a fost jefuita la…blana si complet decapitalizata.
Prin celebra sa curba de sacrificiu, Basescu a capitalizat tot FMI,caci imprumutul imens de 20 de miliarde a mers la bancile aduse in Ro …Care imprumutau apoi cu dobanzi mari Guvernul… pentru a salva salarii si pensii.”Cui îi datorezi bani îți este stăpân„ , ne spunea din proprie experienta tocmai FMI !!.
Ai nevoie de incredere si respectul statului catre cetatenii sai. Ai nevoie de o legislatie, moderna, dar corecta, drastica, punitiva, eficienta. E de inteles ca trebuie sa fie si severa, dar nu in primul rand,contra oamenilor multi si normali. Daca nu ai si o legislatie pe masura, degeaba te autointitulezi sistem capitalist, De fapt nu ai generat decat haos,necinste,coruptie generalizata ,specifice unui stat mafiot !!. Vezi in Romania noastra ce a iesit !.
De necrezut, capitalismul romanesc a ajuns ceva mutl mai decazut si putred ca lozincardul comunism… Asta pentru ca hotii mari nu existau, profitorii erau mult mai putini. Iar cand trebuia facut ceva, se facea…
Sa ne reamintim ca autostrada Bucuresti – Pitesti, acum patru decenii s-a ralizat intr-un an!! Si a „tzinut fara modernizari” pina a ajuns Basescu ministru la „transporturi”… Care a dat startul la reasfaltari din doi in doi ani (si mai ales ori de cate ori ministrul Base avea nevoie de bani)… Deja capitalul s-a concentrat atat de mult in mainile unei minoritati, incat nu mai exista nici o deosebire de fond intre capitalism si comunismul din Koreea de Nord…
Si acum vine FMI-ul sa ne „ajute” iar cu „imprumuturi” fara sa avem nevoie, in asemenea conditii!
Ințeleg așa: tiparnița de dolari de la FED a creat zeci de mii de tone de hârtii verzi care stau acum prin seifurile sau conturile miliardarilor de tot felul.Sectorul privat nu îi poate înghiți și nici populația nu mai pune botul la credite imobiliare, așa că singurii clienți rămân statele.În sensul asta, FMI vrea să mai slăbescă gradul de îndatorare și deficitul…
Mesajul ascuns / subliminal transmis de catre acesti „iluminati” care conduc finantza mondiala ar suna cam asa: „Fraierilor n-au fost chiar bune metodele prin care v-am furat pina acum, va promitem fraierilor ca vom gasi alte metode de a va inrobi”. Sa vina sa ne dea lectii de economie si cinste tot cei care ne fura de ani de zile, insemana ca pentru acesti „vopsiti”, reconvertiti la …capitalism, nu exista decit o singura „rezolvare”: TRAIASCA (iar) BOLSHEVISMUL INTERNATIONAL, sub alta denumire?. BOLSHEVICI DIN TOATE TARILE UNITI-VA!
Din păcate, sugestia ”anti-neoliberală” a FMI se aplică doar țărilor percepute ca fiind ”responsabile fiscal” – adică numai câteva state occidentale nordice. Pentru celelalte nu, aici FMI nu recomandă deloc creșterea datoriei publice și a deficitelor. Aici intră, desigur, și România. Așa că să nu așteptăm nicio schimbare radicală. Ideea e că țări ca Olanda sau Danemarca, eventual Franța și Italia ar putea să relaxeze politicile de austeritate. Atât! Ceea ce sustin mai nou manipulatorii de la FMI , noi stiam din experienta cu imprumuturile lui Ceasca. Reproduc „... in faţa alegerii de a trăi cu o datorie mare – permiţând datoriei să scadă în mod organic, în urma creşterii economice – sau de a produce în mod deliberat surplus bugetar pentru a reduce datoria, guvernele care au la dispoziţie spaţiu fiscal ar face mai bine să accepte o datorie mai mare”. Ceausescu a ales si impus natiunii infometarea si mizeria generalizata, bazandu-se pe infricosatoarea securitate si activul PCR. Asta au facut si guvernele postdecembriste, cel mai vartos, remarcandu-se guvernul criminal Basescu – Boc.
Doamne fereste sa ne intoarcem iar la timpurile alea!