Wild Carpathia se turneaza iarna la Brasov
Viata salbatica a iernilor romanesti si dezastrul cauzat de defrisarile ilegale din padurile tarii. Sunt temele principale ale ultimei parti din documentarul Wild Carpathia, realizat de jurnalistul Charlie Ottley si devenit celebru in intreaga lume. Britanicul a fost prezent la Brasov cu ocazia lansarii campaniei de stringere de fonduri online pentru realizarea documentarului
Viata salbatica a iernilor romanesti si dezastrul cauzat de defrisarile ilegale din padurile tarii. Sunt temele principale ale ultimei parti din documentarul Wild Carpathia, realizat de jurnalistul Charlie Ottley si devenit celebru in intreaga lume. Britanicul a fost prezent la Brasov cu ocazia lansarii campaniei de stringere de fonduri online pentru realizarea documentarului.
Wild Carpathia este o marca inregistrata care prezinta probabil ultima salbaticie naturala din Europa care dainuie in jurul Carpatilor. Primele 3 episoade s-au concentrat pe zona lantului carpatic de la noi din tara si a imprejurimilor si a evidentiat de ce acest vechi habitat care include cea mai intinsa zona de padure mixta din Europa ar trebui protejat si conservat de catre generatiile viitoare. Wild Carpathia 4 isi propune sa prezinte Romania iarna.
Charlie Ottley crede ca este vital sa spunem ca Romania este o locatie unde turistii pot veni pe tot parcursul anului. White Carpathia 4 va porni din octombrie cu peisajele superbe de toamna pana la florile de primavara trecand prin traditiile de iarna , dansul ursilor din Moldova dar si partea salbatica a iernii, cu ursii si lupii in mediul lor natural.
Strainii vor pune accentul si pe problemele de mediu precum defrisarile ilegale din padurile romanesti. Pentru Ottley este socant cum mari companii straine vin aici si practic violeaza resursele naturale ale Romaniei, care au nevoie de mult timp pentru regenerare.
Pentru realizarea documentarului este nevoie de bani. 40.000 de lire s-au strans din donatiile Ong-ului The European Nature Trust si persoane private. Echipa de organizare a proiectului spera sa stringa 50.000 de lire prin intermediul unei platforme online la care se poate ajunge de pe site-ul www.wildcarpathia.tv .
Documentarul a sensibilizat deja citiva romani inimosi; printre ei, o tinara din Bucuresti care detine o firma de software si care va dona o suma importanta de bani.
Costurile totale pentru realizarea documentarului se vor ridica la 100.000 de lire sterline. Daca banii de care mai este nevoie nu se vor stringe pina in 30 septembrie filmul nu se va mai realiza.
Fenomenul Wild Carpathia a demarat in anul 2011 iar cele trei episoade au rulat in peste 100 de tari, au fost traduse in 11 limbi si au atras peste 3 milioane de vizualizari pe diferite site-uri specializate.
Vifor Rotar