Workshop de fotografie la Vulcanii Noroiosi

Workshop de fotografie la Vulcanii Noroiosi

0 227

PhotoLife va invita la un workshop de fotografie deosebit, care propune studierea artei fotografice intr-un peisaj natural unic in Europa: vulcanii noroiosi. Acest workshop este organizat de fotograful Dan Dinu.
In centrul judetului Buzau, in apropiere de localitatea Berca, se afla tinutul arid si spectaculos al Vulcanilor Noroiosi. Acestia sunt asemeni vulcanilor obisnuiti avand aceleasi caracteristici si acelasi comportament. In privinta dimensiunii sunt insa mai mici. Gazele naturale aflate la adancimi de peste 3000 m imping catre suprafata apa care in drumul ei antreneaza straturile de argile si luturi, formand noroiul lichid ce erupe asemeni lavei unui vulcan. In zona Paclelor se pot vedea atat conuri in plina dezvoltare, cat si vulcani stinsi sau care abia se nasc.
Fenomenul intalnit in Subcarpatii de Curbura la Berca, este unul destul de rar. La noi in tara au mai fost semnalati astfel de vulcani si in alte zone, precum Homorod, Bazna sau Ocna Sibiului, dar nu la fel de mari si spectaculosi. In lume cei mai mari vulcani noroiosi se intalnesc in Azerbaidjan si Siberia. In Europa fenomenul de suprafata este destul de rar, multi vulcani aflandu-se scufundati in mare, in apele Norvegiei de exemplu. Pe glob sunt cunoscuti aproximativ 1000 de astfel de vulcani.
Declarata monument al naturii inca din 1926 si constituita in rezervatie naturala din 1995, zona ce include Paclele Mici si Paclele Mari este o rezervatie geologica si botanica ce insumeaza o suprafata de aproape 30 de hectare.
Un workshop este intotdeauna un prilej sa invatati lucruri noi, sa schimbati pareri, sa comunicati si sa fotografiati zone inedite. Aceasta activitate are ca scop predarea anumitor tehnici sau probleme legate de fotografie, dar, mai ales, inseamna a aduna laolata persoane pasionate de acest domeniu.
Workshop-ul propus la vulcanii noroiosi are trei parti distincte.
O parte teoretica ce se asimileaza sub forma unui slideshow cu informatii, fotografii si studii de caz ce va fi proiectata cu ajutorul unui videoproiector.
O parte practica ce consta in sedinte foto si deplasari pe teren pentru a fotografia peisajul inedit al vulcanilor. In aceasta se vor aplica practic informatiile din prima parte, se vor face fotografii frumoase si se vor afla secretele profesionistilor de la trainer.
Ultima parte este una in care se prelucreaza, arhiveaza si indexeaza imaginile pentru a avea un workflow complet. Se vor invata procedele pentru ajustarea unei imagini cu ajutorul unui program de prelucrare si care sunt cei mai importanti pasi pentru pastrarea fisierelor digitale. Cursantii vor putea vizualiza, la sfarsit, imaginile create si vor primi si un feedback de la organizatori.
Vor mai fi, bineinteles, videoproiectii cu prezentarea zonei, dar si alte diaporame interesante si spectaculoase, discutii libere si mici surprize.
Taxa de participare este de 550 lei. Aceasta include instruirea si suportul de la workshop, un dvd cu partea teoretica studiata, o diploma de participare, cazarea si masa (pe toata sederea la workshop, incepand cu cina de vineri si terminand cu pranzul de duminica), transportul in tura fotografica si taxa de intrare in rezervatie. Cei care au urmat un alt curs sau un workshop impreuna cu noi primesc un discount de 50 de lei.
Pentru inscrieri, puteti accesa pagina online: http://www.photolife.ro/workshop/workshop_register.php?id_workshop_session=12
Workshopul incepe pe 13 martie si mai sunt doar 14 locuri ramase.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.