ZIDUL CHINEZESC DIN EUROPA !

ZIDUL CHINEZESC DIN EUROPA !

0 276

Da, Imperiul Roman ridicase (continuat lucrarile) un adevarat compex fortificat de aparare a granitelor de est si sud-est impotriva navalirii populatiilor migratoare.Vestea ca Regatul Dac era, pentru minele sale de aur, primul Eldorado al Lumii se transmisese probabil pana dincolo de Zidul Chinezesc! Caci si Imperiile Chinei Antice, tot in scop de aparare au construit acel formidabilul Zid ce s-a putut vedea in zilele noastre, de pe Luna…
Oamenii de stiinta de la universitatile din Glasgow (Scotia) È™i Exeter (Anglia) au reperat, pe fotografiile realizate de pe satelitii  spion, traseul fostelor ziduri facute una cu pamantul. Numai cel ridicat de la Dunăre până la Marea Neagră, avand o lungime totală de aproximativ 60 km, o lățime de 8,5 m si înălÈ›ime de 3,5 m,iar de-a lungul " Valului " au mai fost construite si 32 de cetăți.
"Aceasta este o descoperire extrem de importanta. Acum avem destule dovezi pentru a demonstra existenÈ›a unui sistem complex de fortificatii pe frontiera Imperiului Roman  si exemplul cel mai estic al barierei artificiale ridicate în Imperiul Roman ", se arata într-un articol semnat de profesorul Bill Hanson, de la Universitatea din Glasgow.
Valul lui Traian, cum a ramas denumit in istorie, era situat pe actualul teritoriu al României, al Republicii Moldova È™i Ucrainei. Se crede că acest complex de fortificatii a fost inceput de Burebista si construit de împăratul roman Marcus Ulpius Traian la inceputul secolului al II-lea î.Hr., după cucerirea Daciei lui Decebal, atat de bogata in aur, argint si fier.
"Zidul " a servit pentru consolidarea protecției Imperiului Roman impotriva invaziilor nomazilor. Pe alocuri, parti din vechiul zid continua sa fie vizibile cu ochiul liber, dar multe sectiuni ale zidului sunt complet nivelate. Una dintre aceste zone a putut fi identificata de savanti cu ajutorul imaginilor de satelit.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.