Zilele Ariei Protejate Muntele Tampa, editia a III-a

Zilele Ariei Protejate Muntele Tampa, editia a III-a

0 734

O poteca tematica despre fluturii si flora din aria protejata Tampa, un punct de informare video la telecabina, instruirea ecologica a 30 de elevi si actiuni de constientizare si informare. Sunt rezultatele asteptate de Asociatia Renaturopa, care alaturi de Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov va implementa pana in toamna proiectul „Zilele Ariei Protejate Muntele Tampa, editia a III-a”

O poteca tematica despre fluturii si flora din aria protejata Tampa, un punct de informare video la telecabina, instruirea ecologica a 30 de elevi si actiuni de constientizare si informare. Sunt rezultatele asteptate de Asociatia Renaturopa, care alaturi de Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov va implementa pana in toamna proiectul „Zilele Ariei Protejate Muntele Tampa, editia a III-a”.
In prezent, traseul montan „banda albastra” din Saua Tampei spre Bastionul Tesatorilor nu beneficiaza de amenajari specifice pentru eco-turism.
Turistii folosesc pentru popas covorul vegetal, inclusiv pentru vetre de foc, ceea ce afecteaza habitatele specifice fluturilor.tampa gunoaie
Pe portiuni ale traseelor montane „banda albastra” si ”triunghi galben”, directia Bastionul Tesatorilor-Saua Tampei, va fi amenajata o poteca tematica, cu panouri interpretative, sabloane de marcare a potecii, puncte de observare de tip popas si materiale informative despre biodiversitatea de flora si lepidoptere.
Va fi amenajat si un punct principal de informare si ghidare a turistilor, sub Tampa, chiar la telecabina. Masurile vor diminua efectele negative asupra mediului, generate de turismul necontrolat.
Excursiile tematice si informarea a 120 de copii si 150 de adulti vor completa pachetul de actiuni de promovare si ocrotire a Tampei.
Editia a treia a evenimentului ”Zilele Ariei Protejate Muntele Tampa” se va desfasura in luna septembrie.tampa3
Muntele Tampa ofera cateva habitate propice pentru 975 de specii de fluturi diurni si nocturni, din circa 4.000 de specii cunoscute in Romania.
De aceea, prin Planul de management recent aprobat de Ministerul Mediului, custodele a prevazut actiunea de includere a speciilor protejate de fluturi.
Prima actiune pe care AMB o va organiza va fi luni, 23 mai, cu ocazia Zilei Biodiversitatii, cand mai multi elevi brasoveni insotiti de un specialist in habitate forestiere vor urca pe Tampa si vor merge pe directia viitoarei poteci tematice. Proiectul in valoare de peste 25.000 de lei isi doreste sa promoveze o generatie tanara responsabila si constienta asupra rolului conservarii si protejarii biodiversitatii.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.