Zimbrii, cascada Urlătoarea şi brânzeturile – atracţiile din Vama Buzăului

Zimbrii, cascada Urlătoarea şi brânzeturile – atracţiile din Vama Buzăului

0 804

Autorităţile locale îi invită pe braşoveni şi turişti să descopere frumuseţile locului şi să deguste din produsele ecologice preparate de localnici. Magnetul care atrage cei mai mulţi vizitatori la Vama Buzăului este rezervaţia de zimbri, populată în prezent de 36 de exemplare.

Autorităţile locale îi invită pe braşoveni şi turişti să descopere frumuseţile locului şi să deguste din produsele ecologice preparate de localnici.
Magnetul care atrage cei mai mulţi vizitatori la Vama Buzăului este rezervaţia de zimbri, populată în prezent de 36 de exemplare. Autorităţile vor să extindă suprafaţa rezervaţiei cu încă 80 de hectare pentru a pregăti animalele pentru perioada în care vor fi eliberate în natură.
Rezervaţia Naturală Valea Zimbrilor a atras numai anul trecut peste 16.000 de vizitatori. Zimbrii pot fi admiraţi de aproape de turişti, care pot afla mai multe despre aceste animale de la angajaţii rezervaţiei.
Autorităţile din Vama Buzăului vor să aducă şi mai mulţi vizitatori în localitate.
Potrivit lui Tiberiu Chirilaş, primarul din Vama Buzăului, strategia de dezvoltare a arătat că cele două direcţii pe care trebuie să o apuce comuna este dezvoltare turismului şi creşterea animalelor.
Autorităţile locale din Vama Buzăului vor să intre pe piaţă cu aceste produse şi să le facă cunoscute astfel încât toţi producătorii reuniţi în Asociaţia „Transhumanţa Vama Buzăului” să le poată desface. Începând din luna mai se vor organiza lunar în localitate mai multe târguri dar şi alte evenimente pentru a promova localitatea.
O altă atracţie importantă a localităţii Vama Buzăului este Cascada Urlătoarea; deşi nu este la fel de cunoscută ca surata ei din apropiere de Buşteni este mult mai spectaculoasă, la capătul unui traseu accesibil, care nu durează mai mult de 20 de minute. În plus turiştii pot face drumeţii în Munţii Ciucaş, se pot plimba cu bicicletele pe mai multe trasee din localitate sau pot descoperi cele 7 fastung-uri, acele întărituri în genul taberelor militare, unde se afla în trecut graniţa Transilvaniei cu Ţara Românească.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.