Ziua Energiei la Brasov

Ziua Energiei la Brasov

0 655

Revolutia energetica din Germania si Romania a fost principala tema de dezbatere la cea de-a 9 editie a Zilei Energiei de la Brasov. Aproape 100 de investitori nationali si internationali, reprezentanti ai guvernului si parlamentului dar si ai autoritatilor de reglementare si a asociatiilor de energie regenerabila din Romania s-au intalnit din nou la Brasov pentru a dezbate strategia energetica viitoare a Romanie

Revolutia energetica din Germania si Romania a fost principala tema de dezbatere la cea de-a 9 editie a Zilei Energiei de la Brasov. Aproape 100 de investitori nationali si internationali, reprezentanti ai guvernului si parlamentului dar si ai autoritatilor de reglementare si a asociatiilor de energie regenerabila din Romania s-au intalnit din nou la Brasov pentru a dezbate strategia energetica viitoare a Romaniei.
Inca de la prima editie din 2008 Ziua Energiei Brasov a devenit una din principalele conferinte de energie regenerabila din tara.
Conferinta de vineri a fost insa un nou prilej pentru investitori de a-si striga nemultumirile cu privire la legislatia din domeniu care blocheaza investitiile in energia verde. Una din problemele din sectorul energetic este caracterul imprevizibil al legislatiei.
Ludwig Jurgen, director unei companii germane, spune ca, de 10 ani de cand activeenerg altaza la Brasov, timp energiile regenerabile s-au dezvoltate foarte bine ajungand de la de la 0 la aproape 5.000 de MWT instalati, dar legislatia romaneasca nu este bine pusa la punct.
Legislatia va fi schimbata in urmatoarea perioada, sustin autoritatile. Este important insa, spun reprezentantii guvernului, sa se pastreze un echilibru care pana la urma este dictat de pretul pe care il plateste consumatorul final.
Corina Popescu, secretar de stat in Ministerul Energiei, regreta ca in Romania nu este dezvoltat conceptul de a cumpara energie doar pentru ca este energie verde – sunt foarte multi care spun vreau sa cumpar energie ieftina.
Conferinta a analizat si strategia energetica a Romaniei pentru 2030, modificarile Legii 220 privind energia regenerabila, echilibrarea productiei si a consumului in contextul noii revolutii tehnologice si digitale in energie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.