Ziua Internaţională a Migranţilor a fost marcată şi la Braşov

Ziua Internaţională a Migranţilor a fost marcată şi la Braşov

0 195

Un proiect derulat de Braşov şi alte două oraşe din Turcia şi Lituania, în care sunt implicaţi elevi din cinci licee braşovene, este dedicat migranţilor, pornind de la situaţia din Siria

Un proiect derulat de Braşov şi alte două oraşe din Turcia şi Lituania, în care sunt implicaţi elevi din cinci licee braşovene, este dedicat migranţilor, pornind de la situaţia din Siria.
În România sunt aproximativ 113 mii de migranţi, dintre care la Braşov 4.000 trăiesc la Braşov. Totuşi, potrivit oficialilor România este doar ţară de tranzit către statele din vestul Europei.
Despre drepturile migranţilor au aflat mai multe elevii din 5 licee braşovene, în cadrul proiectului Erasmus „Let s talk about Syria“, derulat de IŞJ Braşov, împreună cu Turcia şi Lituania. Ideea proiectului este de a conştientiza tinerii despre pericolele legate de discriminare, intoleranţă şi xenofobie.
„Încercăm să le vorbim despre drepturile pe care le au cetăţenii oriunde ar circula în UE, este important să cunoască şi ce se întâmplă cu cei care vin în România”, spune cms. şef Mihaela Hermeneanu, şef Birou Analiză şi Prevenire a Criminalităţii IPJ Braşov

Pe de altă parte, şi românii devin migranţi, mai ales tinerii care, după studii în străinătate, aleg să rămână acolo. Unii dintre cei care au studiat peste hotare îi îndeamnă pe colegii mai mici să revină în România.
Vlad Măcelaru, ambasador de tineret al României la ONU 2017-2018, spune că trebuie să vedem cum facem ca România să fie o ţară în care oamenii să se întoarcă chiar şi după ce au luat contact cu oportunităţile deosebite din ţările în care au studiat.
În proiect, din Braşov sunt implicaţi elevi de la Şaguna, Meşotă, Moisil, Unirea şi Emil Racoviţă.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.