Ziua Pamantului in 2011
Aparuta in 1970, Ziua Pamantului simbolizeaza lupta impotriva poluarii si problemelor climaterice. Spre deosebire de mai noua si deja mai populara Ora a Pamantului, Ziua Pamantului (Earth Day in engleza) se sarbatoreste in fiecare an pe 22 aprilie si nu presupune o actiune simbolica precum stinsul luminii.
In 1970, in urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson, s-a ajuns la concluzia ca e cazul sa se faca ceva pentru a se atrage atentia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului inconjurator.
Alaturi de mult mai tanara miscare asemanatoare, Ora Pamantului, aceasta este doar o incercare de a atrage atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator.
In Romania, Ziua Pamantului “a prins†mult mai putin ca Ora Pamantului, sarbatorita anual la 26 martie. Ce putem face pentru a ne implica? Multe. Sa lasam masina acasa, sa plantam copacei, sa mergem la strans gunoaiele lasate de fripturisti la graterele de Paste, sa incercam sa convingem cat mai multi prieteni de importanta acestor actiuni si multe altele.
Site-ul Ziua Pamantului (Earth Day) a anuntat ca a lansat o aplicatie Facebook creata pentru a le atrage oamenilor atentia asupra schimbarilor climatice si pentru a-i incuraja sa sustina campania „Un miliard de actiuni verzi”.
Primul eveniment a avut loc in SUA in 1970 si de atunci s-a transformat intr-unul global.