Ziua Stejarului, ediția a VI-a

Ziua Stejarului, ediția a VI-a

0 341

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, va avea loc cea de a 6-a ediție a festivalului Ziua Stejarului, eveniment care are ca scop dezvoltarea calității vieții localnicilor prin cultură și sport. Întregul eveniment are ca temă Stejarul Secular gros de peste 9,3 metri în circumferință, unul dintre cei mai remarcabili arbori ai țării, aflat deasupra satului și care este supranumit Bâtrânul Carpaților.
,,Haideți să ne bucurăm împreună de ultimele zile frumoase de toamnă la Mercheașa, un loc în care peisajele sunt spectaculoase în această perioadă. Vă așteptăm cu un program inedit și complex să ne bucurăm împreună de spectacolul naturii și al artiștilor veniți să ne încânte!”, precizează organizatorii evenimentului

Programul evenimentului este următorul:
10.00 – 15.00 Concurs de alergare Gorun Trail. Vor fi două curse la care se pot face înscrieri și la fața locului: una de 10km până la marele arbore și una de 30km până în Vulcanul Racoșului (recent redeschis integral vizitatorilor)
10.00 – 15.00 Expoziția Povești din Geoparcuri – va prezenta într-un mod inedit valorile geodiversității în incinta bisericii fortificate din centrul satului.
9.00 – 15.00 Recital Barbarossa. Cea mai în voga trupă de percuționiști va veni să mobilizeze sportivii și să încânte spectatorii.
10.30 – 12.30 Ateliere pentru copii. Copiii vor putea să se bucure de sărbătoarea Halloween alături de un educator creativ dar și de un atelier ce le va stârni imaginația pentru creații din ghindele stejarului.
09.00 – 18.00 Târg de produse locale. Opt gospodine din sat vor fi prezente la târg, fiecare cu ce posedă sau știe să facă mai bine : lichiu, pastramă de berbecuț, mere bio, plăcinte și prăjituri, siropuri de brad, soc, miere, brânză și multe altele,
11.00 – Plimbări cu trăsura. Pentru cei cărora nu le place alergatul și nici măcar mersul pe jos, unul dintre săteni le va pune la dispoziție o trasură sau plimbări călare.
17.00 – 19.00 Vizionare film în premieră printre stejari ”România Sălbatică”, unul dintre cele mai premiate producții românești despre natură, va fi proiectat seara în căminul cultural.

Evenimentul face parte din proiectul Ziua Stejarului implementat de Asociația Carpaterra. Proiectul este cofinanțat de Primăria Homorod și Cartier Coresi.
Asociația Carpaterra este o organizație neguvernamentală, apolitică și nonprofit. Ne-am înființat în anul 2009 sub numele de Asociaţia Geopark Perşani şi am avut sediul în Comuna Racoş, judeţul Braşov. Din ianuarie 2014 ne numim Asociaţia Carpaterra şi avem sediul în Municipiul Braşov.
Prin organizație ne-am propus să urmăm trei direcții de actiune: protectia mediului înconjurător, dezvoltarea culturală și educația tinerilor.
Țelul nostru este dezvoltarea Geoparcului Carpaterra sub forma unui teritoriu de dezvoltare durabilă în zona Racoș – Homorod – Rupea.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.