Zonele defavorizate – sprijin acordat crescătorilor de vaci

Zonele defavorizate – sprijin acordat crescătorilor de vaci

0 158
Sprijinul financiar acordat crescătorilor de vaci şi de bivoliţe din zonele defavorizate nu va depăşi 250 de euro pe cap de animal, respectiv 187,5 euro, potrivit datelor anunţate marţi de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). De asemenea, pentru taurine din rase de carne şi metişii acestora sprijinul se ridică la cel mult 300 de euro pe animal.
Potrivit sursei citate, cuantumul ajutorului specific se calculează de către APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de capete eligibile din toate categoriile, fără a depăşi sumele menţionate.
 
Se depune o singura cerere!
Valoarea ajutorului financiar specific se calculează anual, în lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană la ultima cotaÅ£ie a lunii septembrie, care este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru un plafon maxim de 30 de milioane de euro. Crescătorii de animale din zonele defavorizate mai pot depune cererea de plată pentru obÅ£inerea ajutorului specific pe 2012, până la data de 21 septembrie a.c. "APIA reaminteÅŸte potenÅ£ialilor beneficiari că 21 septembrie 2012 este termenul limită de depunere a cererii de plată aferentă anului 2012, în cadrul 'Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte ÅŸi de carne de vită din zonele defavorizate', finanÅ£ată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).
Solicitantul trebuie să depună o singură cerere pentru toate exploataÅ£iile deÅ£inute (cu cod de la ANSVSA), la centrul judeÅ£ean APIA pe a cărui rază teritorială se află exploataÅ£ia cu cel mai mare număr de animale. De acest sprijin comunitar pot beneficia producătorii agricoli constituiÅ£i potrivit prevederilor OrdonanÅ£ei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 – crescători de vaci de lapte ÅŸi/sau de bivoliÅ£e de lapte ÅŸi/sau de taurine din rase de carne ÅŸi/sau metiÅŸii cu rase de carne", se arată în comunicatul APIA.
 
Atentie, trebuie sa va inscrieti!
PotenÅ£ialii beneficiari ai sprijinului trebuie să deÅ£ină exploataÅ£ii localizate în zonele defavorizate din România, bovinele din exploataÅ£iile pentru care beneficiarul solicită ajutor specific să fie identificate ÅŸi înregistrate în Registrul NaÅ£ional al ExploataÅ£iilor (RNE) ÅŸi să deÅ£ină registrul individual al exploataÅ£iei, actualizat în conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1760/2000. Nerespectarea condiÅ£iilor de eligibilitate mai sus menÅ£ionate poate atrage, după caz, reducerea sau excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalităţi ÅŸi sancÅ£iuni multianuale.
De asemenea, APIA pune la dispoziÅ£ia beneficiarilor cereri pretipărite cu efectivul de animale deÅ£inut în exploataÅ£ie/ii ÅŸi cu încadrarea pentru fiecare categorie, efectiv înscris în RNE.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.