11 micropiloţi de susţinere, turnaţi în fundaţia blocului de pe Molidului

11 micropiloţi de susţinere, turnaţi în fundaţia blocului de pe Molidului

0 293

Până acum, la 3-4 metri în aval de cavitatea de sub fundaţie s-au montat 11 micropiloţi, care conţin apă, ciment şi bentonită, precum şi o bară de titan. De asemenea, a început şi umplerea treptată a cavităţii

Deşi trebuiau să fie gata, lucrările de punere în siguranţă la blocul de pe strada Molidului se vor prelungi până la sfârşitul lunii. Până acum, la 3-4 metri în aval de cavitatea de sub fundaţie s-au montat 11 micropiloţi, care conţin apă, ciment şi bentonită, precum şi o bară de titan.

De asemenea, a început şi umplerea treptată a cavităţii de sub o porţiune a fundaţiei, care are o adâncime de aproximativ 4,5 m, în straturi de 25 de cm, cu un material cu impermeabil, cu aproximativ aceeaşi rigiditate cu terenul înconjurător. Contractul de lucrări pentru punerea în siguranţă a imobilului a fost atribuit pentru suma de peste 140.000 de lei, cu tot cu TVA.

Soluţia tehnică de punere în siguranţă a blocului din Răcădău a fost identificată de o echipă a Facultăţii de Construcţii de la Universitatea Transilvania. Intervenţiile ar fi trebuit finalizate în 14 zile, începând din 15 ianuarie, însă condiţiile meteo nu au permis intervenţii zilnice.

Odată cu finalizarea lucrărilor de punere în siguranţă a blocului, se va continua expertizarea întregului versant, în zona cuprinsă între strada Constantin Dobrogeanu Gherea şi capătul străzii Molidului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.