După un meci maraton și-a salvat trei mingi de meci, Simona Halep...

După un meci maraton și-a salvat trei mingi de meci, Simona Halep în optimi la Australian Open, primul turneu de Mare Slam al anulu!

0 523

Simona Halep, s-a calificat dramatic, intr-un meci maraton în optimile de finală ale turneului Australian Open. Victoriosă sâmbătă, la Melbourne, după ce a învins-o pe americanca Lauren Davis cu 4-6, 6-4, 15-13, la capătul unui meci care a durat 3 ore şi 45 de minute.

Caseta tehnică
Halep a avut în acest meci 4 aşi, iar Davis niciunul, românca a comis 4 duble greşeli, iar americanca 7, Davis a avut un procentaj mai bun la punctele cu primul serviciu (69%-65%), dar Halep a fost superioară la serviciul al doilea (52%-37%).
Simona a transformat 7 din cele 22 de mingi de break (31%), iar Davis 6/16 (37%). Halep a avut 27 de mingi direct câştigătoare, iar Davis a adunat 52 de winners, reprezentanta noastră a comis 39 de erori neforţate, în timp ce americanca a făcut nu mai puţin de 73 de erori neprovocate.
Partida Halep vs Davis a avut in total 48 de game-uri, egaland astfel performanta reusita de Chanda Rubin (SUA) si Arantxa Sanchez Vicario (Spania), scor 6-4, 2-6, 16-14 (meci din sferturi), in anul 1996. Acesta este recordul competitiei de la Melbourne pe tabloul feminin.
Halep (26 ani) a jucat cel mai dramatic meci din carieră şi cel mai lung, totodată, în faţa unei adversare agresive (24 ani), care se află pe locul 76 mondial. Setul decisiv durând două ore şi 23 de minute. meciul de sambata este al treilea ca durata din istoria Australian Open.

Davis nu a ajuns până acum în optimile unui turneu de Mare Şlem, dar a atins turul al treilea la Australian Open (a treia oară) şi Wimbledon.
Halep o învinsese pe Davis şi în singurul lor meci direct de până acum, în 2013, în primul tur la Indian Wells, cu 6-2, 6-0.

Simona Halep: „Sunt aproape moarta”
„A fost cu siguranta un meci dificil, atat de lung… Nu am mai jucat un al treilea set atat de lung, astfel ca sunt fericita ca am putut sta si castiga. Sunt aproape moarta, dar a fost frumos ca am putut arata un tenis bun, sper ca v-a placut si va multumesc pentru sustinere.
Nu am nicio idee cat am alergat, dar simt ca muschii mei s-au dus, nu stiu cum e glezna, ca nu o mai simt, dar a fost frumos sa fiu pe teren, sa castig acest meci si sa fiu din nou in turul al patrulea al acestui turneu. Este extraordinar” Simona Halep.
Simona Halep va primi 240.000 de dolari australieni (aproape 157.000 de euro) si 240 de puncte in ierarhia WTA de simplu

Ce a spus Darren Cahill
„E probabil un meci pe care il vezi o data la 10 ani, nu cred ca mi s-a mai intamplat ca antrenor inainte. Cred ca e mai usor sa joci un asemenea meci, decat sa stai si sa-l privesti. Ambele jucatoare au fost magnifice, a fost o mare lupta, tenisul a fost excelent. Nu am cuvinte, a fost un efort eroic pentru ambele, dar sunt foarte mandru de Simona” – Darren Cahill.

În optimi, Simona o va intalni pe invingatoarea partidei dintre australianca Ashleigh Barty, locul 18 WTA si cap de serie numarul 16, si japoneza Naomi Osaka, locul 72 WTA.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.