25.000 de lei extorcați prin Metoda Accidentul într-o noapte

25.000 de lei extorcați prin Metoda Accidentul într-o noapte

0 284

Suntem abia la începutul anului şi Metoda Accidentul a făcut deja ravagii la Braşov. O vârstnică a dat 25.000 de lei în miez de noapte unei escroace care pretindea că un membru al familiei pensionarei suferise un accident

Suntem abia la începutul anului şi Metoda Accidentul a făcut deja ravagii la Braşov. O vârstnică a dat 25.000 de lei în miez de noapte unei escroace care pretindea că un membru al familiei pensionarei suferise un accident. Din fericire, oamenii legii au reuşit să o prindă în flagrant pe infractoare, care a ajuns după gratii pentru 30 de zile.
Săptămâna trecuta, alţi doi escroci au obţinut de la braşoveni creduli nu mai puţin de 12.000 de euro prin metoda asemănătoare.

În 2017, la Braşov s-au înregistrat 55 de cazuri de înşelăciune şi 81 de tentative.
O femeie de 32 de ani din judeţul Iaşi a fost reţinută după ce poliţiştii braşoveni au prins-o în flagrant cu banii pe care îi luase de la victima din Braşov., pe care o sunase la miezul nopţii:
Femeia făcea parte dintr-o reţea care se ocupa de înşelăciuni şi avea rolul de a ridica banii de la persoanele care cădeau în plasa infractorilor.

Din fericire, prejudiciul a fost recuperat integral. Femeia a fost reţinută iniţial de poliţişti pentru 24 de ore după care instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Suspecta este cercetată în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, comisă prin metoda „Accidentul”, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.
Din nefericire infractorii găsesc încă numeroase metode de a-şi înşela pe oameni.
Alţi doi bărbaţi din Medgidia au ajuns în arestul Poliţiei după ce au înşelat patru braşoveni, sumele ajungând în total la peste 12 000 de euro. Metoda folosită este la fel de cunoscută. Unul dintre ei a pretins că e este medic sau avocat şi a cerut bani, mobilul fiind de fiecare dată tot accidentele rutiere.
„Sunt nenumărate rolurile pe care aceştia şi le asumă şi de aceea vă rugăm să fiţi foarte atenţi şi să nu acordaţi credibilitate unor astfel de apeluri înainte de a le verifica”, îi sfătuiește pe brașoveni ag. şef. princ. Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov
Numai anul trecut poliţiştii braşoveni au înregistrat 55 de cazuri de înşelăciune prin metoda „accidentul” Totodată au fost înregistrate alte 81 de tentative de înşelăciune prin aceeaşi practică. Majoritatea persoanelor incriminate au fost deferite justiţiei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.