Alegerile prezidențiale 2019, Turul 2 – a fost depășit numărul de 9...

Alegerile prezidențiale 2019, Turul 2 – a fost depășit numărul de 9 milioane de români, din țară și străinătate, care au votat pentru turul doi al alegerilor prezidențiale

0 67

Actualizare ora 20:30 Românii din străinătate continuă să voteze în număr foarte mare în cea de a treia zi a turului al doilea al alegerilor prezidențiale 2019, când a fost atins un record absolut, iar la unele secții s-au format cozi.
La ora 20.00 a fost depășit pragul de 900.000 de români care au mers la vot. În primul tur, în cele trei zile cât durează votul în diaspora au votat 675.348 de români, fiind atunci un record de participare la alegerile din diaspora.
În topul prezenței sunt românii din Marea Britanie, Italia, Germania și Spania.

Conform datelor Biroului Electoral Central, prezența la vot în secțiile de votare din România a depășit 45%. Acest aspect crează premise ca să se depășească, până la ora 21,00, procentul de 50 la sută prezența la urne.
Au votat în țară peste 8,2 milioane de români, diferența dintre mediul urban și cel rural depășind un milion de voturi.

În București, prezența este peste media națională cu aproape două procente, dar există varianții importante de la un sector la altul. De asemenea, prezența la vot este mai mare decât la aceeași oră, în turul I al alegerilro prezidențiale.
Județul Brașov se menține pe podiumul clasamentului, alături de județele Ilfov și Cluj. Rezultate bune, privind prezența la urne, se consemnează și în județele Sibiu și Giurgiu.
La polul opus, se află județele Covasna, Harghita sau Vaslui, cu prezență mai redusă la vot.

D.D.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.