A fost lansată Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României!

A fost lansată Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României!

1 55

A fost lansată Strategia Naţională de pentru Dezvoltarea Durabilă a României până în 2030.
Documentul include un set de 17 obiective adoptate prin Rezoluţia Adunării Generale ONU pentru Dezvoltare Durabilă şi este structurat pe trei piloni:
* echitate socială,
* creşterea economică şi
* mediul.
Laszlo Borbely, consilier de stat şi coordonator al Departamentului pentru dezvoltare Durabilă din Guvernul României a precizat că, pentru implementarea şi monitorizarea acestei strategii trebuie create anumite structuri cum ar fi înfiinţarea unui comitet interdepartamental pentru dezvoltare durabilă condus de premier, un consiliu consultativ, format din experţi în diferite domenii care să pregătească documente pentru decidenţii politici, precum şi formarea unei coaliţii de dezvoltare durabilă a societăţii civile.

Laszlo Borbely: radu-dobritoiu
„Ce solicităm prin acestă strategie: înfiinţarea unui comitet interdepartamental pentru dezvoltare durabilă condusă de primul-ministru şi în lipsa primului ministru de doamna viceprim-ministru, ministrul mediului. De ce e foarte important acest comitet? E de fapt Guvernul României. În fiecare an de patru, cinci ori sau de cate ori este necesar va analiza în ce stadiu ne aflăm cu implementarea strategiei, dar pentru acest lucru ne trebuiesc studii, materiale, trebuie pregătite aceste întâlniri”.
„Am încercat, prin această Strategie, să conturăm cadrul care să asigure României un viitor durabil. Timp de un an de zile am lucrat în echipă şi am organizat o consultare publică extinsă pentru a realiza un document cât mai aproape de nevoile societăţii româneşti”, a mai declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbély.

Vlad T.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Bozgorul László Borbély iubeste ca si Victor Orban Romania si nu doreste decat o dezvoltare economica durabila a Transilvanie pe care sa o ataseze Ungariei. Ca si UDMR ne doreste numai bine. Le dorim si noi acelasi BINE!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.