Actorii britanici sunt încântaţi să joace la FIDC Braşov

Actorii britanici sunt încântaţi să joace la FIDC Braşov

Cu casa închisă s-au jucat primele trei spectacole ale Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană, iar evenimentul nu a ajuns nici la jumătate. În această seara va fi rândul actorilor din Marea Britanie să-şi prezinte jocul într-o piesă a lui Matei Vişniec - „Şi cu violoncelul ce facem?”

Cu casa închisă s-au jucat primele trei spectacole ale Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană, iar evenimentul nu a ajuns nici la jumătate.
În această seara va fi rândul actorilor din Marea Britanie să-şi prezinte jocul într-o piesă a lui Matei Vişniec – „Şi cu violoncelul ce facem?” Un spectacol pentru care repetă intens actorii, veniţi de două zile la Braşov, oraş de care s-au îndrăgostit.

Actriţa Lucy Ramsden din Marea Britanie a mărturisit că ea şi colegii săi vin dintr-o localitate mică din Anglia şi că este nemaipomenit să fie parte a festivalului de la Braşov.
Festivalul va continua în forţă până la sfârşitul săptămânii, cu producţii excepţionale, care îi vor face misiunea grea juriului în acordarea Marelui Premiu, pentru cel mai bun spectacol.
Dan Cogălniceanu, managerul Teatrului „Sică Alexandrescu” Braşov, speră ca totul să decurgă cu bine şi să încheie frumos această ediţie care deja, după primele trei zile, este o sărbătoare a teatrului.

Miercuri, pe scena festivalului urcă o trupă din Ungaria, pentru ca sâmbătă să fie rândul actorilor francezi de la Celestine Theatre de Lyon. Toate spectacolele străine au asigurată traducere.
Festivalul Internaţional de Dramaturgie Contemporană se încheie în 19 noiembrie, cu decernarea premiilor şi cu spectacolul câştigător al ediţiei din 2016 a festivalului – „Domnul Ibrahim şi florile din Coran” – o reprezentaţie pentru care nu mai sunt bilete.

Vifor Rotar

COMENTARII