ADEVĂR-urile DECLANSĂRII RĂZBOIULUI DIN SIRIA…

ADEVĂR-urile DECLANSĂRII RĂZBOIULUI DIN SIRIA…

0 93
1- în Siria, nu există nicio bancă centrală Rothschild.
2- Siria a interzis produsele alimentare modificate genetic, precum și cultivarea și importul acestora…
3- Siria este singura țară arabă care nu are datorii la Fondul Monetar Internațional, nici la Banca Mondială, nici la altcineva.
4- Familia lui Assad face parte din orientarea (religioasă) alawităacesta este un curent minoritar şiit al islamului tolerant; a fost permanent combătut, inca de la moartea lui Mohamed, de catre majoritatea sunnită.
5- Femeile din Siria au aceleași drepturi ca și bărbații în privința studiilor, sănătății și educației.
6- Femeile siriene nu sunt obligate să poarte vălul. Legea Sharia (Legea islamică) este neconstituţională în Siria.
7- Siria este singura țară arabă cu o constituție seculară și nu tolerează mișcările extremiste islamice ; care sunt combătute puternic (chiar și cu metode extreme…)
8- Aproximativ 10 % din populația siriană aparține, religios, uneia dintre ramurile creștine, prezente întotdeauna în viața politică și socială.
9 – In alte țări arabe populația creștină nu ajunge la 1 % din cauza tratamentului agresiv si discriminant al autoritatilor .
10 – Siria este singura țară mediteraneană în întregime proprietară petrolului său extras (aproximativ 500.000 barili / zi) și nu și-a privatizate companiile de stat.
11- Siria are o largă deschidere spre cultura și societățile occidentale, cum numai Libanul o mai are în lumea arabă.
12- Siria a fost, multi ani, singura țară pașnică din zonă, fără războaie sau conflicte interne.
13- Siria este singura țară din zona care a primit refugiații irakieni, fără nicio discriminare socială, politică sau religioasă.
14- Bashar al-Assad , care a studiat in Occident, are o susținere populară foarte mare.
15- Siria dispune de rezerve de petrol exploatabile (aproximativ 2,5 miliarde de barili), care este rezervată întreprinderilor de stat. Și ultimul zacamant descoperit pe platforma continetala este urias, in prezent „disputat” inclusiv de catre… Israel, Cipru (Nicosia – partea turcă), Turcia – prin zona cipriotilor  turci …

COMENTARII