Airbus aduce o calificare nouă la Colegiul Transilvania

Airbus aduce o calificare nouă la Colegiul Transilvania

Dana Felegean, director Colegiul Transilvania, spune că noua calificare se numeşte tehnician aparate de bord avion, apărută ca urmare a solicitării agenţilor economici IAR Ghimbav şi Airbus Helicopters

Vizita de anul trecut a unei delegaţii braşovene în Franţa aduce modificări în oferta educaţională a Colegiului Transilvania. Braşovenii au fost la Airbus iar firma franceză va produce, împreună cu IAR Ghimbav, un elicopter la Braşov. Pentru aceasta este nevoie de forţă de muncă pregătită de colegiul braşovean iar aici nu a existat în ultimii ani această calificare.
Dana Felegean, director Colegiul Transilvania, spune că noua calificare se numeşte tehnician aparate de bord avion, apărută ca urmare a solicitării agenţilor economici IAR Ghimbav şi Airbus Helicopters.
Unitatea de învăţământ a obţinut autorizaţia pentru această nouă calificare încă de anul trecut şi va pregăti în fiecare an câte 28 de elevi în această specializare.
Astfel, din acest an vor exista două specializări. Pe lângă cea de tehnician aparate de bord, mai există şi cea de tehnician aviaţie, una care are deja o puternică tradiţie la Braşov.
În urma înţelegerilor cu cele două firme, elevii din clasele a IX-a şi a X-a vor face stagii de practică în Franţa, în timp ce colegii lor mai mari, cei din clasele a XI-a şi a XII-a, vor efectua practica la IAR Ghimbav.
Pe lângă liceu, mai există şi o clasă de şcoală profesională care pregăteşte lăcătuşi construcţii structuri aeronave. Concurenţa la liceu este destul de mare, mai ales că aici vin şi mulţi elevi din alte judeţe.

Vifor Rotar

COMENTARII