Algebra n-a pus probleme, geometria – mai dificilă la simularea Matematicii

Algebra n-a pus probleme, geometria – mai dificilă la simularea Matematicii

La simularea de la matematică erau înscrişi 4.253 de elevi, dintre care au fost prezenţi 4.054 în cele 101 centre din judeţ.

Partea de geometrie le-a dat bătăi de cap candidaţilor prezenţi ieri la simularea Evaluării Naţională la matematică. Două calcule algebrice simple, determinarea elementelor unei mulţimi, două probleme de geometrie şi calcularea unei medii aritmetice au fost problemele de la primul subiect al probei. Gradul de dificultate a fost în creştere la următoarele două subiecte, chiar dacă unele dintre probleme au avut şi subpuncte mai uşoare.
La simularea de la matematică erau înscrişi 4.253 de elevi, dintre care au fost prezenţi 4.054 în cele 101 centre din judeţ. Corectarea lucrărilor este realizată de către doi profesori din şcolile în care elevii susţin simularea, în baza unor bareme „care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional”, după cum informează Ministerul Educaţiei.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii. Astăzi se susţine proba la limba şi literatura maternă iar în 16 martie este programată afişarea rezultatelor. La maghiară sunt aşteptaţi 178 de elevi iar la germană 189 în 19 centre.

Vifor Rotar

COMENTARII