Anchetă la Maternitatea Braşov după decesul unei paciente

Anchetă la Maternitatea Braşov după decesul unei paciente

0 42

Femeia a murit pe masa de operaţie, la câteva minute după ce a fost intubată. Pacienta fusese pregătită pentru o intervenţie obişnuită în ginecologie, dar a făcut stop cardiac

Femeia a murit pe masa de operaţie, la câteva minute după ce a fost intubată. Pacienta fusese pregătită pentru o intervenţie obişnuită în ginecologie, dar a făcut stop cardiac. În ciuda eforturilor depuse de echipa medicală din sală, femeia nu a putut fi salvată. Poliţia a început cercetările într-un dosar pentru ucidere din culpă.
Braşoveanca de 46 de ani se internase la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie pentru o afecţiune ginecologică ce necesita un tratament chirurgical. În sala de operaţie, la câteva minute după intubaţie, a făcut stop cardiac.
Potrivit medicilor intervenţia prevăzută nu era foarte dificilă iar pacienta nu avea nicio boală în antecedente. Manevrele de resuscitare au dat greș, în ciuda faptului că o întreagă echipă medicală a participat la acțiune, spune dr. Valeria Badea, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Braşov.

Diagnosticul va fi complet după rezultatul necropsiei medico legale. Poliţia a început cercetările în cauză aşa cum prevede protocolul în astfel de situaţii.

Deşi Maternitatea din Braşov este cunoscută mai mult pentru naşteri, în cadrul unităţii spitaliceşti se tratează un număr foarte mare de alte afecţiuni ginecologice. Din cele 13.000 de paciente internate anul trecut, dar 4200 au venit să nască, în timp ce celelalte au avut nevoie de alte intervenţii. Intervenţiile sunt de la cele simple la cele foarte complexe precum fibroamele uterine, sarcini extrauterine, intervenţii complexe pentru afecţiunile oncologice.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.