Poiana Braşov cu zăpada excelentă – cca. 15.000 de treceri pe la...

Poiana Braşov cu zăpada excelentă – cca. 15.000 de treceri pe la turnichete

0 49

A fost bilanţul primului week-end de schi oficial din Poiana Braşov. De zăpada excelentă s-au bucurat nu doar schiorii, ci şi prichindeii care au vrut doar să se dea cu sania

A fost bilanţul primului week-end de schi oficial din Poiana Braşov. De zăpada excelentă s-au bucurat nu doar schiorii, ci şi prichindeii care au vrut doar să se dea cu sania. Stratul de zăpadă este de peste 70 de centimetri în partea superioară a masivului Postăvarul şi 50 de centimetri la bază, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale.
A fost multă veselie, în week-end, în Poiana Braşov. Deschiderea oficială a sezonului de schi în staţiune a adus mii de turişti pe pârtii, de la copii până la adulţi experimentaţi. Deschise au fost şase pârtii, unele însă doar parţial. Integral au fost deschise Drumul Roşu, Bradul şi Stadionului.

Chiar şi aşa, sâmbătă au fost 8900 de treceri la turnichete, iar duminică, 6.000 de treceri. A fost o zăpadă excelentă, au spus turiştii. 
Pentru schiori, ultima urcare este la ora 15.40. Pentru achiziţionarea ski-pass-urilor, există 8 casierii, dintre care patru se află la telegondolă, una la telecabina Kanzel şi trei la telecabina Capra neagră.

Pentru recuperarea garanţiei de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii, funcţionează şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă. La toate casieriile este posibilă şi plata cu cardul bancar.
De multă distracţie au avut parte şi cei care s-au dat cu sania. Pârtia de săniuş a fost plină de prichindei şi părinţii

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.