Aproximativ cincizeci de străni ce locuiesc la Braşov pot deveni cetăţeni români

Aproximativ cincizeci de străni ce locuiesc la Braşov pot deveni cetăţeni români

0 21

Apoape cincizeci de străini din Ucraina, Albania, Armenia, Belarus, Mexic, Cuba, Columbia, Venezuela, Tunisia, , Iordania, Palestina, Nepal, India, , Brazilia, Peru, Irlanda, dar şi din Moldova, Australia sau chiar SUA locuiesc în Braşov de peste cinci ani, vorbesc bine limba română, sunt integraţi în comunitatea locală, având familii şi locuri de muncă conform datelor oficiale.
De aceea, Centrul Regional de Integrare pentru Străini din Braşov (CRI), împreună cu Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi (CNRR) a organizat la sfârşitul săptămânii trecute cu toţi acesti cetăţeni o sesiune de informare despre modul legat de obţinerea şederii pe termen lung şi a cetăţeniei române pentru străinii care locuiesc în Braşov.
Seminarul a ajuns la a doua ediţie, iar CRI Braşov intenţionează să organizeze acest seminar anual pentru străinii care locuiesc în Braşov şi care îndeplinesc criteriile de obţinere a şederii pe termen lung sau a cetăţeniei române

Coordonatorul CRI Braşov, Astrid Hamberger spune că „Cetăţenia română se poate dobândi după ce străinii depun la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie un dosar cu acte, între care se află şi dovada mijloacelor legale pentru o existenţa decentă în România. Mai exact, ei trebuie să arate că au obţinut venituri legale pe teritoriul României în ultimii 3 ani şi, implicit, au plătit taxele la stat. După ce dosarul trece de evaluare, străinii vor susţine un interviu în care trebuie să demonstreze că au ştiu limba română, cunosc prevederile Constituţiei României, dar şi de istorie, geografie sau cultură şi cultura şi civilizaţie românească”.
I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.