Autoritățile nu pot stăvili mirosul pestilențial de la Brașov

Autoritățile nu pot stăvili mirosul pestilențial de la Brașov

0 44

Mirosul insuportabil care a invadat Braşovul va continua să emane de pe câmpurile din jurul oraşului. Firma care a fertilizat ogoarele cu îngrăşământ natural de pasăre mai are de împrăştiat dejecţii pe sute de hectare

Mirosul insuportabil care a invadat Braşovul va continua să emane de pe câmpurile din jurul oraşului. Firma care a fertilizat ogoarele cu îngrăşământ natural de pasăre mai are de împrăştiat dejecţii pe sute de hectare. Până la adoptarea unei legi a mirosurilor, cei care poluează olfactiv aerul oraşului nu pot fi sancţionaţi.

La Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu au ajuns zeci de reclamaţii. Două echipe au ieşit pe teren pentru şi au identificat sursa în afara municipiului, pe nişte terenuri agricole, între localităţile Săcele şi Tărlungeni. De aici, curenţii de aer aduc mirosurile în Braşov.

Mircea Paraschiv, comisar şef Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu Braşov, spune că este vorba de zeci de hectare, pe care o firmă aplică procedura de împrăștiere a îngrășămintelor. Potrivit lui Paraschiv, sunt sute de hectare la nivelul judeţului Braşov iar tratament care va fi aplicat pe fiecare din aceste suprafeţe.
Administrarea îngrăşământului de pasăre se face noaptea iar comisarii de la Garda de Mediu spun că procedurile de fertilizare au fost respectate.
În prezent, nu există o legislaţie care să prevadă amenzi pentru mirosuri.

Senatorul USR, Allen Coliban, a iniţiat un proiect de lege a mirosurilor, care a trecut de Senat, iar acum este la Cameră, forul decizional.
În urma unei petiţii online, lansată la începutul acestei luni, comisarii Gărzii de Mediu monitorizează permanent situaţia de la depozitul de deşeuri al municipiului Braşov., ai cărui administratorii trebuie să pună în aplicare măsuri de remediere.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.