Banca Angliei pe urmele URSS refuză să restituie aurul unor țări care...

Banca Angliei pe urmele URSS refuză să restituie aurul unor țări care l-au depozitat acolo. Isărescu repatriază aurul României!

0 292

Nimeni nu poate estima evolutia Angliei după BREXIT, așa că vrăjelile lui Mugur Isărescu trebuiesc uitate si repatriat aurul.

Refuzul Băncii Angliei de a restitui aurul Venezuelei constituie un precedent periculos. Aurul României se află și el la Londra.

Banca Angliei susține că este unul dintre cei mai mari custozi ai aurului fizic din lume, deținând bare de aur în depozit pentru mai mult de 70 de bănci centrale și un număr de bănci comerciale (lingouri). De ce să șinem aurul la ei?

Ca un custodian de aur de lungă durată și bine-cunoscut, ar trebui să fie o chestiune simplă, operațional și logistic, pentru orice client dintr-o banca centrală din întreaga lume să retragă bare de aur de la Bank of England și ca Bank of England să-i trimită rapud barele de aur înapoi acasă. Aceste tipuri de transporturi s-au întâmplat la Banca Angliei de sute de ani.

Un astfel de eveniment nu ar genera, în mod normal, niciun interes media și nici nu ar fi cunoscut în domeniul public, cum ar fi secretul și opacitatea tranzacțiilor cu aur ale băncilor centrale. Din aceste motive, cazul actual care implică refuzul Băncii Angliei de a livra aurul Venezuelei stocat în Londra și modul în care a fost publicat ridică câteva întrebări care merită să fie comentate.

HM Treasury și presa Fleet Street

Deci, care anume este problema? La 5 noiembrie, agenția de presă Reuters a informat că statul venezuelean, care se teme de sancțiuni, încearcă să repatrieze 14 tone de aur de la Bank of England din Londra, dar această operațiune de retragere și transport de aur nu a fost încă acționată în ciuda cererea de retragere fiind făcută de Venezuela cu aproape două luni în urmă.

 

Potrivit surselor Reuters, care erau cosntituite din doi „funcționari publici care nu aveau cunoștință direct despre operațiune „, întârzierea de retragere a barelor de aur ale Venezuelei ar fi cauzată „de dificultatea și costul obținerii asigurării pentru transportul aurului” și, de asemenea, știți ce intenționează Venezuela să facă cu aurul său o dată ce îl primește.

La 7 noiembrie, scandalul a luat amploare pe aceeași poveste, ziarul The Times din Londra prezentând un raport potrivit căruia ” oficialii britanici ” doresc clarificări cu privire la ceea ce guvernul venezuelean intenționează să facă cu (propriul) său aurul după ce îl primește” și că „oficialii britancii pun de asemenea, obstacole, repatrierii aurului venezuelean insistând că „pentru acest transport de aur se vor lua măsuri standard pentru a preveni spălarea banilor „.

Interesant, în rapoartele de mai sus, atât Banca Angliei, cât și banca centrală din Venezuela, Banco Centrale de Venezuela (BCV ), au refuzat să comenteze. Aceasta înseamnă că întreaga „poveste” despre aurul Venezuelei care se află acum în domeniul public se bazează pe fragmente de informații pe care „oficialii publici”, eventual din Trezoreria HM , i-au alimentat atât pe Reuters, cât și pe The Times.

Calendarul știrilor de mai sus de la Reuters și The Times a venit, de asemenea, la câteva zile după ce Statele Unite au semnat un nou ordin executiv la 1 noiembrie, impunând sancțiuni asupra industriei aurului Venezuelei ( Ordinul executiv 13850 ), un ordin executiv care presează industria aurului mondial să nu facă afaceri cu Venezuela sau cu sectorul său de aur.

Rezervele de aur ale multor bănci centrale sunt depozitate la depozitele din depozitul Bank of England din Londra Care e baza de plecare

Băncile centrale pot deține aur la Bank of England în mai multe moduri. Atunci când aurul se depune la Banca Angliei pe o bază retrasă din circuitul comercial, barele de aur specifice London Good Delivery sunt alocate și rezervate pentru această bancă centrală de către Bank of England, care acționează ca custode pentru clientul băncii centrale. Clientul băncii centrale ar fi sau ar trebui să aibă o listă de greutăți a barelor de aur pe care le are în custodia Băncii Angliei, iar serviciul ar implica și un acord de custodie.

Banca Angliei facilitează, de asemenea, acordarea de împrumuturi în aur la Londra, folosind cartelul londonez al pieței de lire sterline ( LBMA ) al băncilor de lingouri care oferă depozite de aur și swapuri de aur, băncile centrale punându-și aurul în depozit sau schimbând cu una sau mai multe dintre aceste bănci de lingouri și care primesc dobândă sau finanțare. În acest caz, barele de aur originale sunt luate de băncile de lingouri și fac cu ele cât mai mult, iar banca de lingouri / Banca Angliei are o obligație față de banca centrală de a returna o anumită sumă de aur băncii centrale într-un cont care a fost împrumutat / depus / schimbat. (n.red. România nu primește nimic pe aurul ei asta e afacerea lui Isarescu)

Ce tip de exploatație de aur reprezintă cele 14 tone de aur pe care Venezuela le deține la Banca Angliei este neclar, dar este vorba fie de aur deținut pe baza custodiei / retragerii din circuitul comercial / alocat, caz în care este sub forma unor bunuri specifice Livrarea barelor de aur cu o listă de greutate a barei de aur sau aurul e ținut într-un cont de aur reflectat de un echilibru de aur fin de echivalentul a 14 tone (aproximativ 450.000 uncii de troi) pe care Banca Angliei (ca facilitator al depozitelor de aur / swap-uri și ca facilitator al conturilor de aur pe care le dețin băncile de lingouri la Bancă) are datoria de a aloca băncii centrale cererea de retragere a barei de aur.

În cazul în care cele 14 tone de aur sunt retrase din circuitul comercial și se afla în custodie, Banco Centrale de Venezuela ar trebui să elibereze domeniul public, astfel încât toate numerele de serie ale aurului să intre în registrul public ceea ce ar împiedica apariția acestor bare de aur în mod clandestin în exploatațiile deținute de aur sau în alte exploatații de aur ale băncilor centrale. Dacă cele 14 tone de aur reprezintă o sumă pe care Banca Angliei o datorează BCV, dar nu este încă alocată, BCV ar trebui să elibereze totuși toate listele de greutate a barelor de aur pe care le deține în legătură cu Banca Angliei, deoarece acest lucru ar putea, de asemenea, facilita tranzacțiile pe care băncile lingouri le-au făcut folosind aurul precedent al lui BCV și evidențiau proprietatea reală a barelor.

În orice caz, nu ar trebui să existe niciun motiv pentru întârzierile în Bank of England care ar trebui să trimită rapid înapoi barele de aur în străinătate pentru unul dintre clienții săi, o bancă centrală, deoarece fie barele de aur sunt deja retrase din exploatație în seifurile lor, fie Banca poate aloca bare de aur reflectă echilibrul fin de uncie al contului de aur al clientului băncii centrale. Din punct de vedere operațional, refuzul Băncii Angliei de a livra aurul Venezuelei este, prin urmare, pur politic.

Scuza mincinoasă 1 – Un transport mare de aur
Din punct de vedere logistic, refuzul Băncii Angliei de a livra aurul Venezuelei este, de asemenea, politic. În articolul său, Reuters citează unul dintre oficiali anonimi după cum urmează:
„Planul a fost reținut de aproape două luni din cauza dificultăților în obținerea asigurării pentru transport, necesară pentru a muta o marfă de aur mare, a spus unul dintre oficiali.
„Încă încearcă să găsească acoperire de asigurare, deoarece costurile sunt ridicate”, a spus oficialul.
Sincer, această scuză de asigurare este absurdă mai ales pentru că era aceeași asigurare prin care Venezuela a primit un transport de zboruri cu o cantitate de exact 14 tone de bare de aur la data de 30 ianuarie 2012, ultimul zbor al expedițiilor anterioare de repatriere a aurului, din cele 23 de zboruri prin care Bank of England a transmis 160 de tone de aur spre Venezuela din Europa către Caracas între 25 noiembrie 2011 și 30 ianuarie 2012.
14 tone de bare de aur venezuelean au sosit în aeroportul internațional din Caracas în ianuarie 2012, într-un singur zbor.
Transportul de 14 tone pe 30 ianuarie 2012 a fost transportat pe Aeroportul Internațional Caracas, pe un avion de marfă World Airways, marfă McDonnell Douglas MD-11, număr de înmatriculare N275WA. Așa cum este documentat în articolul lui BullionStar ” Rezervele de aur ale Venezuelei – Partea 2: De la repatriere la reactivare „:
„Expediția finală a sosit în aeroportul Maiquetía – Simón Bolívar, luni, 30 ianuarie 2012, format din 14 tone de aur în 28 cutii „.
Puteți vedea două videoclipuri de mai jos despre acest zbor efectiv care sosește (primul videoclip) și descărcați cele 14 tone de mărfuri de aur (al doilea videoclip).
Zborul N275WA sosind și descărcându-și încărcătura la data de 30 ianuarie 2012
Cantități mari de bare de aur sunt mutate în zbor în jurul lumii în fiecare săptămână, atât pe linii aeriene comerciale și de marfă, cât și pe agenții de transport sigur, cum ar fi Brinks, care sunt în mod special asigurați pentru astfel de activități. Cum altfel pot intra sute de tone de aur în Londra, Elveția, Dubai, Hong Kong și Shanghai în fiecare lună? Brinks au un număr de seifuri de aur și zone de transport securizat lângă Aeroportul Heathrow de la Radius Park și un jet comercial de mărfuri care transportă 14 tone de aur ar putea da cu ușurință din Heathrow în orice zi și va fi în Caracas a doua zi dimineață pentru a livra aurul BCV. Prin urmare, această scuză din partea „funcționarilor” este falsă.
Este posibil ca guvernele britanic și american să se sprijine pe companiile de asigurări și pe transportatorii sigure (cum ar fi XL Caitlin și Brinks) să nu faciliteze transportul de aur pentru Venezuela, dar, din nou, aceasta ar fi o chestiune politică, nu o problemă logistică.

Scuza 2 – Spălarea banilor
Următoarea scuză falsă din partea oficialilor britanici anonimi despre aurul venezuelean de la Bank of England merită, de asemenea, să fie examinată. Potrivit The Times:
„Se presupune că oficialii britanici au insistat asupra faptului că vor fi luate măsuri standard pentru a preveni spălarea banilor – inclusiv clarificarea intențiilor guvernului venezuelean pentru aur”.
Această scuză este atât de ilogică, deoarece a fost formulată și, de asemenea, încalcă intimitatea clientului, fiind în același timp ilegală în temeiul dreptului internațional de a reține activele pe baza unei suspiciuni sau a unor capricii.
Barele de aur din „lanțul de integritate” de la Bank of England ar fi deja plângere împotriva spălării banilor (AML)
În primul rând, spălarea banilor se referă la ascunderea fondurilor provenite din activități ilegale și transformarea acestor fonduri în active legitime și poate implica plasarea de fonduri în sistemul financiar, ascunderea ( stratificarea ) originii acestor fonduri printr-o serie de tranzacții și apoi integrarea finală a acestor fonduri în alte active.
Spălarea banilor și cele trei faze ale sale nu au nimic de-a face cu valoarea și bogăția care este legată de barele de aur existente de livrare bună, care sunt deja boltite la Banca Angliei sau au fost depuse și acceptate la un moment dat anterior la Banca Anglia în lanțul de livrare bun de integritate .

Barele de aur din Venezuela aflate în discuție se află deja în seifurile Bank of England și fac parte din lanțul bun de aur al integrității. Atunci când Venezuela a cumpărat acest aur la Bank of England, a livrat acest aur către Bank of England sau a primit acest aur la Bank of England după un împrumut de aur sau un swap de aur, barele de aur în cauză erau deja în sau au intrat în lanțul de integritate de bună livrare a integrității.
Venezuela a avut deja 50 de tone de aur la Bank of England din Londra și a lăsat-o acolo în 2011, când a transportat alte banci de aur înapoi din Europa către Caracas. Vedeți articolul BullionStar ” Rezervele de aur ale Venezuelei – Partea 1: El Oro, El BCV, Los Bancos de Lingotes ” pentru detalii complete. Aceste 50 de tone au fost, probabil, aurul pe care îl folosea ca garanție într-un swap de aur cu Citibank câțiva ani mai târziu. Venezuela a intrat, de asemenea, la swapuri de aur cu Deutsche Bank (și BIS) și ar fi trimis mai multe bare de aur către Bank of England pentru swap-ul de aur al Deutsche. Toate aceste aur au fost fie la Banca Angliei de ani de zile, fie au fost acceptate de Banca Angliei acum câțiva ani și, prin definiție, au fost considerate de Banca Angliei ca fiind active legitime.

Retragerea bancurilor de aur de la Bank of England și apoi vânzarea acestora pentru moneda fiat are de-a face cu atât mai mult cu spălarea de bani ca orice altă tranzacție viitoare care încă nu are loc, adică nimic. Așa că spălarea banilor este o hering roșu. În calitate de custode, Banca Angliei nu are nici o atribuție sau dreptul de a întreba un alt stat național cu privire la ceea ce propune să facă cu proprietatea sa, adică bare de aur, pe care acel stat-na vrea să îl retragă și să-l repatrieze în interiorul propriilor sale granițe . The Times menționează vânzările posibile ale acestui aur de către guvernul Maduro către Turcia, ceea ce este o posibilitate. Dar ce anume? Asta nu are nimic de-a face cu Banca Angliei sau Trezoreria Statelor Unite.

Presupunându-se că, în realitate, acești „funcționari britanici” doresc să urmărească acest scenariu de ” clarificare a intențiilor guvernului venezuelean pentru aur”, atunci aceasta este o încălcare a vieții private a clientului, o încălcare a îndatoririlor fiduciare ale Bank of England ca custode al aurului , precum și o încălcare a dreptului internațional, deoarece Banca Angliei este în fapt confiscarea și înghețarea bunurilor unui alt stat național.
Asta nu înseamnă că britanicii (Trezoreria HM și Banca Angliei) nu vor continua să înghețe aceste active venezueleene (barele de aur), deoarece acest lucru este în realitate ceea ce sa întâmplat atunci când Administrația Carter prin Trezoreria SUA / Fed a înghețat și a confiscat aurul iranian la Banca Federală a Rezervelor din New York în noiembrie 1979 prin Ordinul Executiv 12170 .

Concluzie
Motivele invocate de surse oficiale în articolele Reuters și Times despre motivele pentru care Venezuela nu își poate retrage aurul de la Bank of England sunt în mod clar false. Cea mai logică și probabilă explicație este că SUA, prin Casa Albă, Trezoreria SUA și Departamentul de Stat au colaborat cu biroul britanic de externe, Trezoreria HM, pentru a exercita presiuni asupra băncii din Anglia pentru a întârzia și a împinge cererea de retragere a aurului din Venezuela .
Cu toate acestea, acești „funcționari britanici” creează un precedent periculos pe care alți clienți ai băncii centrale din Banca Angliei din întreaga lume îl vor lua în considerare. Cereri similare de retragere a aurului de la alte bănci centrale, în special cele care dețin împrumuturi de aur și swapuri de aur și care doresc alocare, ar putea precipita o rulare asupra aurului fizic stocat în seifurile băncii din Anglia.

Acest articol a fost publicat inițial pe site-ul BullionStar.com sub titlul Banca Angliei refuză să restituie 14 tone de aur Venezuelei”.

Nimeni nu poate estima evolutia Angliei după BREXIT, așa că vrăjelile lui Mugur Isărescu trebuiesc uitate si repatriat aurul.

 

FLUIERUL & 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.