Basarabeni la Braşov – județul s-a înfrăţit cu raionul Ştefan Vodă din...

Basarabeni la Braşov – județul s-a înfrăţit cu raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova

Înţelegerea de cooperare bilaterală semnată de preşedinţii celor două administraţii vizează schimburi de experienţă în dezvoltarea locală şi schimburi inter-instituţionale în domeniile economic, ecologic, social, educaţional, cultural, tarnsport, sănătate publică, tineret şi sport

Înţelegerea de cooperare bilaterală semnată de preşedinţii celor două administraţii vizează schimburi de experienţă în dezvoltarea locală şi schimburi inter-instituţionale în domeniile economic, ecologic, social, educaţional, cultural, tarnsport, sănătate publică, tineret şi sport.
Cum anul viitor se vor aniversa 100 de ani de la Marea Unire Consiliul judeţean vrea să prevadă sume de bani pentru primăriile moldovene.
Vorbesc aceeaşi limbă, păstrează aceleaşi tradiţii şi obiceiuri, dar sunt despărţite de o limbă de pămînt numită frontieră.
Tocmai de aceea în 2018 Consiliul Judeţean vrea să introducă în Ghidul de Finanţare înfrăţirea parafată astăzi şi o colaborare financiară destinată în special promovării limbii române în raionul Ştefan Vodă.
De asemenea, printr-un parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov, funcţionarii moldoveni vor învăţa să scrie proiecte pentru atragerea de fonduri europene de pre-aderare, spune Mihai Pascu, director CJ Braşov.
Nicolae Molozea, preşedintele Raionului Ştefan Vodă din Republica Moldova, a declarat la Braşov că are aşteptări mari de la acest acord, care va asigura o bună colaborare în toate domeniile dintre cele două regiuni
Pe parcursul şederii la Braşov, moldovenii vor vizitata cetatea Râşnov şi castelul Bran şi vor depune sâmbătă, alături de omologii braşoveni, coroane de flori la mormântul marelui diplomat şi om politic Nicolae Titulescu.
Parteneriatul cu moldovenii va continua şi după 2018. Specialiştii braşoveni vor oferi consultanţă şi consiliere în scrierea proiectelor pentru obţinerea de fonduri nerambursabile în perioada de preaderare.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.