Băsescu critică liberalii și îl laudă pe Ialomițeanu

Băsescu critică liberalii și îl laudă pe Ialomițeanu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a pus la îndoială afirmaţia PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis care au susţinut că nu vor tăia pensiile şi salariile promise de PSD.
Într-o intervenţie la Realitatea TV Traian Băsescu atrage atenţia asupra efectelor economice şi aminteşte de măsurile luate de fostul ministru de Finanţe  Gheorghe Ialomiţeanu în 2010.
Categoric un guvern va fi, dar vreau să vă spun un lucru. Legat de efectele economice ale acestei schimbări de garnitură, vi le poate spune domnul Ialomiţeanu care pentru măsurile luate în 2010 a fost declarat cel mai bun ministru de finanţe din UE. De fapt, totul se învârte în jurul acestor declaraţii care au devenit de neînţeles”, a afirmat fostul preşedinte.

Băsescu: de ce i-am mai schimbat? 
Acesta a adăugat apoi că PSD a fost acuzat pentru cheltuielile exagerate, acesta fiind şi unul dintre motivele citate ale moţiunii de cenzură, iar acum PNL, precum şi preşedintele Klaus Iohanni, promite că nu se atinge de pensii şi salarii.
Marile acuzaţii aduse PSD au fost legate de cheltuieli exagerate în raport cu veniturile. Caii de bătaie au fost creşterea salariilor şi a pensiilor care după părarea mea au fost necesare. Socialiştii cred în creşterea economică prin consum, e doctrina. Liberalii cred în creştere economică prin investiţii. Până ieri, îi acuzam pe socialişti că au mărit pensiile şi salariile. De ieri, toţi liderii PNL spun că nu ne atingem de pensii şi salarii. Pai atunci pentru ce i-am schimbat?”, a declarat fostul preşedinte.

 Amintim că actualul preşedinte Klaus Iohannis, a declarat la finalul consultării cu partidele de la Palatul Cotroceni următoarele:  „Şi aici vreau să fac o afirmaţie, şi ştiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii! Şi spun acest lucru pentru a contrazice o afirmaţie mincinoasă a pesediştilor şi vreau să repet: Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii”, 

Ialomițeanu dorește la Brașov o Guvernare Asociativă Metropolitană
În acest timp fostul ministru de finanțe își continuă în mod firesc campania sa pentru a obține încrederea majorității brașovenilor în cursa pentru Primărie.
Astfel, aflat săptămâna trecută la emisiunea moderată de Amelia Vulcu de la o televiziune brașoveană Ialomițeanu a vorbit de dorința sa de a deveni edilul municipiului Brașov. El spune că  ,,Decizia de a candida la Primăria Municipiului Brașov a fost determinată de zecile de structuri asociative din diverse domenii de activitate din Brașov.
Am ajuns la concluzia, pe baza celor discutate, că Brașovul are nevoie de schimbare. Le propun Brașovenilor proiectul meu: „Guvernarea Asociativă Metropolitană
”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.