Beneficiind de subvenţii uriaşe din banul public RATBv se extinde şi în...

Beneficiind de subvenţii uriaşe din banul public RATBv se extinde şi în Codlea

3 45

Din 3 decembrie, transportul metropolitan de călători va ajunge şi în municipiul Codlea. Anunţul a fost făcut ieri de viceprimarul Erwin Albu, care a precizat că, pentru ca linia RATBV 220 Braşov-Codlea să devină operaţională, mai trebuie urmate câteva proceduri, dar a anunţat şi faptul că a început amenajarea staţiilor de călători.

Vedeţi şi: Pe ce se mai duc banii brașovenilor – transportul metropolitan costă peste 21 de milioane de lei comunitățile incluse în acest proiect megaloman! Un kilometru parcurs cu RATBv costă de trei ori mai scump ca unul parcurs cu taxiul!

Conform anunţului edilului, în perioadele de vârf ale zilei repectiv intervalele orare de la 06.00 – 08.00 şi 14.00 – 16.00), autobuzele vor circula din 30 în 30 de minute, iar în rest o dată pe oră. Linia 220 va fi deservită de două autobuze, fiecare dintre ele cu o capacitate de maxim 104 locuri (inclusiv în picioare).

Pentru linia 220 va fi 170 de lei abonamentul sau 5 lei biletul
Erwin Albu a argumentat că stabilirea graficului s-a făcut în urma discuţiilor cu reprezentanţii Asociaţiei de Transport Metroplitan Braşov, dar şi ci cu cetăţenii. „Tot pentru a stabili frecvenţa optimă de circulaţie a autobuzelor, am analizat şi alte linii metropolitane ale RATBV, cum este, de exemplu cea care face legătura între Braşov şi Cristian, unde s-a început cu multe curse, apoi s-a renunţat la unele dintre ele”, a continuat viceprimarul. Preţul unei călătorii cu linia 220 va fi de 5 lei, iar un abonament va costa 170 de lei (85 lei pentru elevi). De asemenea, vor fi acordate toate facilităţile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Primăria nu va mai plăti subvenţii dacă va fi un grad de încărcare de 30% – 40%,

Aşa cum se anunţa îniţial, în ocombrie, pentru linia 220 de la Braşov la Codlea, în 2020, de la bugetul local al municipiului Codlea urma să se plătească subvenţii de 1,676 milioane lei. Acum se pare că pretenţiile uriaşe ale Agenţiei de Deyvoltare Durabilă pentru acest an, Primăria Codlea ia calcul o subvenţionare a serviciului de transport public cu suma de 112.000 lei, iar pentru anul viitor este luată în calcul suma de ,,doar”…1,3 milioane de lei. „Aceste sume sunt calculate dacă nu se realizează încasări din comercializarea biletelor sau a abonamentelor. La un grad de încărcare de 30% – 40% ajungem «pe zero» din punct de vedere al finanţării de la bugetul local”, spune viceprimarul municipiului Codlea.

În paralel cu linia RATBV 220, va avea drept de circulaţie şi operatorul privat, a cărui licenţă a fost prelungită până în anul 2023, în baza unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului. În schimb reamintim, operatorul privat nu beneficiază de subvenţii publici.

Iulian Rinder

COMENTARII

 1. alo, ce-i cu nesimtirea aia de la zoo brasov?ia dati un search pe google sa vedeti cine e har&h srl…ehehe copii mosului vorba ceea hotul striga hotii, baietii astia de brasov fac aceleasi mizerii cu care au acuzat guvernarea de stanga, bah spurcatilor poate veti plati pentru jmekeriile astea

 2. Domnule V. Giurgiu
  Ştiţi cum este povestea cu Legea privind accesul la informaţiile publice? Da poţi solicita un răspuns. În 30 de zile spun că nu este foarte clar ceea ce întrebi şi eşti rugat să vii cu noi preciyări. Revii. După alte treizeci de zile ţi se spune să aduci date suplimentare mai clarificatoare. Am păţit acest lucru cu Primăria Braşov referitor la ex-promisa telegondolă, parcă. Îi poţi da în judecată. Sunt şanse să câştigi procesul deci şi bani care vor fi plătiţi nu de persoanele de care scrii ci de…instituţiile publice. Apoi o iei de la capăt. Cu simpatie

 3. De ce nu solicitati RASPUNS OFICIAL de la cei care incalca legea?
  Sunt obligati sa raspunda,conform Legii !
  Apoi raspunsul lor trebuie publicat!
  Altfel, „urlati” la Luna si e pacat de efort!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.