Bianca Andreescu a triumfat la US Open, învingând-o pe Serena Williams!

Bianca Andreescu a triumfat la US Open, învingând-o pe Serena Williams!

0 44

Pentru prima dată în istoria turneului american US Open, titlul merge la o debutantă pe tabloul principal! Este Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană de origine română, care a devenit campioană US Open 2019, la doar 19 ani. Diferența de vârstă dintre cele două finaliste a fost cea mai mare întâlnită vreodată într-o finală a unui turneu de Mare Slem : 18 ani!

Finala, contra Serenei Williams a durat o oră şi 39 de minute și a prilejuit un excelent spectacol sportiv, dar și de voință și dăruire, din aprtea celor două protagoniste. Bianca Andreescu – Serena Williams, 6-3, 7-5, la capătul unui meci în care Bianca a dovedit inspirație, altruism dar și forță în lovituri, dovedind că este aproape de marea ei adversară…

Bianca Andreescu a câştigat US Open-ul la prima sa prezenţă pe tabloul principal, cu un joc bun, bine conceput tactic. Doar emoțiile au oprit-o ca sa nu caștige turneul de la prima minge de meci (5-1)
La rândul ei, Serena a servit ca din tun dar a fost contracarată de Bianca. Americanca a ratat cel de-al 24-lea titlu de Mare Şlem al carierei, chiar dacă a revenit în al doilea set, într-un moment în care lumea nu mai credea, adică de la 1-5!

Declarațiile după partidă au fost atotcuprinzătoare :

,,Bianca a făcut un meci incredibil şi vreau să o felicit. Sunt mândră de tine! Şi mă bucur nespus pentru tine! A jucat un tenis incredibil şi speram să pot juca şi eu mai bine, dar mă bucur pentru ea. Sunt atât de mândră de tine, Bianca! Dacă era să mă bucur pentru cineva care câştigă acest turneu în afară de Venus, acea persoană eşti tu!„, a spus Serena Williams la ceremonia de premiere de pe Arthur Ashe Stadium.

,,Este o onoare să pot urca pe această scenă alături de o legendă ca Serena. Nu a fost simplu, am încercat să nu mă concentrez la adversară – ca în fiecare meci. Uşor de zis, greu de făcut, dar sunt mândră de ceea ce am reuşit. Ştiu că voiaţi ca Serena să câştige, îmi pare atât de rău„, a spus Bianca Andreescu în faţa a 24.000 de spectatori.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.