Braşoveanul Andrei Păştin – campion mondial la Verona

Braşoveanul Andrei Păştin – campion mondial la Verona

0 85

Tânărul scrimer a luat aurul în proba de sabie cadeţi masculin individual din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori

Tânărul scrimer a luat aurul în proba de sabie cadeţi masculin individual din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori. Păştin a confirmat astfel aşteptările părinţilor şi ale antrenorului său Rareş Dumitrescu.
Andrei Păştin l-a învins în finala de la Verona pe americanul Robert Vidovszky, cu 15-10, după ce se impusese în semifinale în faţa lui Alonso Santamaria (Spania), cu 15-11. Andrei şi-a dorit foarte mult medalia de aur pe care a obţinut-o prin luptă şi concentrare maximă, pe care recunoaşte că a atins-o cu ajutorul antrenorului său, Rareş Dumitrescu. Acesta recomandă scrima tinerilor care au nevoie din ce în ce mai mult de dezvoltarea unor aptitudini care duc spre succes şi în viaţa de zi cu zi.
Pentru Andrei, provocările nu se opresc aici; în următoarea perioadă, campionul mondial continuă să se antreneze pentru a trece la o nouă categorie de vârstă – până la 20 de ani – unde va concura cu sportivi mai mari decât el.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.