Brașovul a devenit din nou ,,oraș din poveste”

Brașovul a devenit din nou ,,oraș din poveste”

0 42

Brașovul a devenit, din nou, minunat ,,oraș din poveste”, odată cu aprinderea luminilor de sărbătoare și, desigur, a ornamentelor bradului de Crăciun, care-i încântă pe cei mici și pe cei mari, în Piața Sfatului. Odată cu aprinderea iluminatului de sărbătoare, a avut loc şi deschiderea oficială a Târgului de Crăciun. Iluminatul festiv a fost montat pe 18 străzi din centrul oraşului, dar şi în parcul Titulescu, Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii, Piaţa George Enescu şi Piaţa Sf. Ioan. În câteva zone s-a schimbat conceptul de amenajare, astfel strada Republicii, zona pietonală cea mai circulată din centrul Braşovului, a fost gândită ca o traversare de 27 de portaluri care te duc spre locul central al Braşovului istoric. În Piaţa Sfatului, pe lângă brad şi Târgul de Crăciun, în zona fântânii arteziene, a fost amplasată o fântână luminoasă, iar în Piaţa Sf. Ioan a fost montat un Brad de Crăciun din luminiţe, cu înălţimea de 10 metri.

Şi zona pietonală nou creată în apropierea Primăriei, la intrarea în clădire dinspre strada N. Iorga, a devenit mai luminată, prin amplasarea unui copac de lumini, de patru metri înălţime. Doi îngeraşi de trei metri au fost amplasaţi în Parcul Central Nicolae Titulescu.

Aprinderea luminilor de sărbătoare a coincis cu sărbătorirea Zilei Naționale, după o frumoasă ceremonie, care a avut punctul culminant pe Bulevardul Eroilor, acolo unde a coborât, după tradiție, parașutistul care a purtat tricolorul și unde cei prezenți au urmărit spectacolul aviatic, desfășurat în premieră pe cerul Brașovului. La festivități au luat parte oficialitățile Brașovului, numeroși brașoveni și turiști, care au flancat bulevardul.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.