Brașovul și Biserica Neagră este cu adevarat cel mai spectaculos simbol al...

Brașovul și Biserica Neagră este cu adevarat cel mai spectaculos simbol al orașului și cel mai vizitat din România!

Biserica Neagră este cu adevarat cel mai spectaculos simbol, nu numai al Braşovului.
Biserica Neagră este celebră in Europa, prin dimensiunile sale şi prin faptul că aici se află si cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz special, care cântăreşte 6.300 de kilograme!  Aceasta superba piesa a fost făurita în 1858, de către meşterul Johann Andraschowsky din Cluj.
Clopotul de peste şase tone şi o orgă unică în Europa fac din Biserica Neagră „obiectivul” cel mai cautat de turisti fiind vizitat de aproape un sfert de milion de turisti intr-un an! La fel de pretioasa si interesanta este exceptionala colectie de covoare cu piese vechi de secole…

Firesc,este cel mai  mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei, măsurând 65 de metri înălţime, 89 de metri lungime şi 38 de metri lăţime
O altă piesă cu adevarat unicat, este superba orga Buchholz care are aproape 200 de ani. A fost construită în anul 1839 de Carl August Buchholz.
Instrumentul nu a fost modificat deloc,este absolut autentic , astfel că sunetul este unul de excepţie.
Clapele sunt acoperite cu fildeş, cele superioare sunt din lemn de abanos, iar numerele celor 76 de registre sunt inscripţionate pe porţelan şi acoperite cu sticlă.
Greu de crezut,Orga Brasovului are 3.993 de tuburi distribuite pe 84 de rânduri, patru manuale şi un pedalier. Cel mai mare tub are nouă metri, cel mai mic tub are doi metri. Orga mecanică Buchholz, din Biserica Neagră, este cea mai mare orgă funcţională din sud-estul Europei şi chiar este unică. 

P.S. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), anul trecut Bucureştiul a fost campion la numărul de turişti care au sosit în unităţile de cazare. De altfel, Bucureştiul, judeţele Constanţa şi Braşov sunt singurele care atrag mai bine de un milion de turişti anual.
Conform datelor, județul Braşov a atras, în 2016, un număr de 1.114.395  turiști, din care 16% îl reprezintă turiștii străini.
Într-un top al celor mai vizitate judeţe, anul trecut, Braşovul se clasează  după Capitală cu 1,9 milioane de turişti, din care mai mult de 50% au sosit din străinătate, şi judeţul Constanţa cu 1.162.958 turişti,dar din aceştia, doar 5% îl reprezintă turiştii străini.
Conform INS, în 2016 s-au întregistrat peste 11 milioane de sosiri ale turiştilor în unităţile de cazare din România, dintre care 2,5 milioane străini.(ddr)

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.