Căminul din Noua – model de asistenţă socială

Căminul din Noua – model de asistenţă socială

2 842

Asistenţa socială ar trebui să se îndrepte mai mult spre servicii suport şi mai puţin spre direcţionarea resurselor financiare. Persoana care are nevoie de asistenţă socială ar trebui să fie ajutată să fie activă în continuare, să-şi folosească cunoştinţele şi experienţa. Este mesajul pe care l-au transmis reprezentanţii Asociaţiei Asistenţilor Sociali din România, care au fost foarte încântaţi de modelul Căminului pentru Persoane Vârstnice

Asistenţa socială ar trebui să se îndrepte mai mult spre servicii suport şi mai puţin spre direcţionarea resurselor financiare. Persoana care are nevoie de asistenţă socială ar trebui să fie ajutată să fie activă în continuare, să-şi folosească cunoştinţele şi experienţa. Este mesajul pe care l-au transmis reprezentanţii Asociaţiei Asistenţilor Sociali din România, care au fost foarte încântaţi de modelul Căminului pentru Persoane Vârstnice.
Ziua Mondială a Asistenţei Sociale s-a celebrat la Braşov la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Cartierul Noua. Unitatea şi-a deschis vineri porţile pentru a-i primi pe vizitatorii interesaţi de domeniul asistenţei sociale. Studenți de la Asistență Socială, elevi ai liceelor din municipiu, ONG-uri şi reprezentanţi ai autorităţilor locale vizitat Căminul şi au stat de vorbă cu bunicii de aici.
Foarte încântaţi de vizita tinerilor au fost vârstnicii care se întâlnesc săptămânal în Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber, unde au diverse activităţi.
Cei mai mulţi dintre tineri nu au mai fost în Cămin, dar au fost impresionaţi de ce au văzut şi şi-au amintit de bunicii lor.
Ideea sărbătorii a fost de a transmite tinerei generaţii ce presupune meseria de asistent social. Potrivit Marianei Topoliceanu, director Direcţia de Servicii Sociale Braşov, profesia de asistent social este o profesie dinamică, care necesită devotament iar cei care vor alege acest domeniu vor putea să aducă un pic mai mult bine în viaţa fiecărui om din comunitate.camin batrani1
Prezenţi la eveniment au fost şi reprezentanţi ai Asociaţiei Asistenţilor Sociale din România. Ana Rădulescu, directorul general al Asociaţiei, este decisă să promoveze Centrul de la Braşov, pe care îl consideră un model de bună practică, în condiţiile în care
există o creştere masivă a numărului de persoane vârstnice care au nevoie de îngrijire şi care trebuie menţinute active.
În clădirea Căminului pentru Persoane Vârstnice funcţionează şase centre care oferă servicii sociale, precum Centrul de tip Respiro pentru Persoane Vârstnice, Unitatea de îngrijiri la domiciliu, Căminul pentru Persoane Vârstnice, Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber (tip Club).

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Elena Ruja: mama mea este beneficiara serviciului la domiciliu.
    Suntem f.f.multumite!
    Felicitari Primariei si pentru cine a avut initiativa!
    Au recrutat persoane serioase pt.ingrijire!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.