Caravana Smart City a ajuns la Braşov

Caravana Smart City a ajuns la Braşov

Containere inteligente care înregistrează cantitatea de gunoaie şi multe aplicaţii pentru eficientizarea activităţii. Sunt câteva dintre soluţiile prezentate în Caravana Smart City, cel mai amplu program de promovare a industriei Smart City din România, lansat în urmă cu câteva săptămâni

Containere inteligente care înregistrează cantitatea de gunoaie şi multe aplicaţii pentru eficientizarea activităţii.
Sunt câteva dintre soluţiile prezentate în Caravana Smart City, cel mai amplu program de promovare a industriei Smart City din România, lansat în urmă cu câteva săptămâni.
Edilii spun că Braşovul este unul dintre cele mai inteligente oraşe din România.
Caravana a pus practic faţă în faţă autorităţi locale cu societatea civilă, mediul universitar şi mediul privat, care pot dezvolta soluţii dedicate pentru regiune.
Braşovul implementează soluţii inteligente încă din 2005, iar organizatorii caravanei susţin că oraşul nostru ar putea intra într-un top al oraşelor inteligente.
Dovada sunt iluminatul public, telegestiunea inteligentă, managementul traficului în cadrul transportului în public, GISU, informaţiile despre toate reţelele implementate pe un sistem informatic.
În România, însă, nu există un oraş inteligent integral, însă lucrurile vor trebui să se schimbe. Cel puţin în domeniul eficienţei energetic, legislaţia spune că până în 2020 nu ar trebui să mai existe clădire nou construită care să nu fie eficientă din acest punt de vedere.
În cadrul evenimentului, între altele, reprezentanţi de la Ministerul Energiei au adus la cunoștința decidenților locali programele de eficiență energetică pe care le pot accesa.
În cadrul evenimentului au fost prezentate şi soluţii inteligente pentru eficientizarea anumitor activităţi.
În managementul deşeurilor, o firmă propune containerele cu senzori, care se deschid cu cardul, unde se înregistrează cât gunoi cetăţeanul; în funcţie de asta îi va veni şi factura. Un astfel de sistem încă nu a fost implementat în niciun oraş din ţară.
Evenimentul face parte din Programul Caravana Smart City, inițiat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și este organizat Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei.

 

COMENTARII