Ce este mai periculos: trădarea directă a țării, sau regionalizarea aranjată!

Ce este mai periculos: trădarea directă a țării, sau regionalizarea aranjată!

Pe fondul noului… concept budapestan  al regionalizarii,  practic orice minoritate , intr-o regiune europeana isi poate ” revendica” dreptul bizar … la o „independenta”, dupa te miri ce criterii !!  In acest sens, Cazul Kosovo a devenit un „caz scoala”!  Singurul impediment intr-o astfel de situatie este ca o asemenea „rebeliune” intr-un stat serios, sa fie „moderata” de o armata puternica, bine instruita si cu arma la picior !  
Tocmai de aceea aducerea Armatei Romane si a regimentelor de rezervisti  la capacitatea optima  de riposta imediata,  face parte din acelasi pachet de respingere promta a oricarei provocari, izvorata „spontan” 
in cazul unei… „regionalizari
 – surpriza” !

Toate „legendele” legate de ceea ce s-ar fi intamplat  Armatei Romane – nu numai rezervistilor, ci si componentei active – conduc la un singur scop: aducerea acesteia intr-o dorita stare de incapacitate de riposta, pentru un anume moment. Acel moment pare ca este regionalizarea Romaniei. Aici este marea gogonata care ni se vinde. Despre reorganizarea administrativa pe regiuni, ni se vand tot felul de variant, inclusiv organizarea pe “regiuni economice de dezvoltare” cu argumentul ca asa e in UE. In realitatea, statele din UE sunt organizate administrativ pe regiunile traditionale istoric , nu pe regiuni de dezvoltare economica. Acestea au caracter virtual si temporar, nu au  delimitare administrativa, caci pot intersecta  in context economic diverse regiuni administrative,
In Romania sunt 9 astfel de regiuni istorice care ar putea avea caracter administrativ, fix dupa modelul UE: Muntenia, Oltenia, Transilvania, Crisana, Moldova, Dobrogea, Bucovina, Banat si Maramures.
Ce este mai dubios? Una din cele 8 vehiculate cupleaza 6 judete: CV, HG, MS cu BV, SB, AB. Deci leaga fortat judetele secuiesti exact de aurul din Apuseni si divide Transilvania istorica majoritar romaneasca  astfel incat ponderea populatiei maghiare sau maghiarizate sa domine o regiune.: la un referendum regional cu 3 judete secuiesti si 3 romanesti, declararea independentei e chestie de rutina. Cu tot cu aurul din Apuseni. O astfel de regiune, poate fi destabilizata extrem de usor in asa fel incat sa isi declare independenta.

In fapt Transilvania ca regiune istorica, are 9 judete: in afara de cele 6, mai sunt si HD, CJ, BN. Intr-o astfel de regiune cu pr judete maghiare si 6 romanesti, un referendum in scopul declararii independentei nu are succes. Regiuni de dezvoltare economica exista in toata UE. Daca analizati insa administrativ diverse state din UE, niciunul nu a renuntat la regiunile administrative pe principiul istoric, astfel incat regiunile economice sa devine si regiuni administrative. 
Este si logic de ce: configuratia economica poate varia de la un an la altul. Ori niciun stat nu isi schimba structura adminsitrativa doar dupa regiuni de dezvoltare. PSD-ul, condus vremelnic de Ponta a picat si el in plasa, nereusind sa realizeze ca nimeni in UE nu are organizari administrative spontane pe regiuni economice de dezvoltare, ci pe regiuni statornice administrativ-istorice.Asa,bunaoara, cum sunt in Romania judetele,viabile inca de pe vremea lui Mircea cel Batran  si Stefan cel Mare !
Pana prin iulie 2013 s-au facut planuri ca se  va modifica Constitutia si astfel apar cele 8 regiuni dupa mintea abulica a  lui Basescu. Daca lucrurile ramaneau asa, viitoarea regiune 7 Centru chiar isi poate declara independenta cu tot cu aurul … Si nu numai, va destabiliza si 5 Vest si 6 Nord-Vest.In acest context, cu asemenea oameni polici, doar o armata puternica poate rezolva problema. O armata puternica are insa si o componenta de mobilizare puternica.
Datele şi informaţiile deţinute de Serviciile Secrete, dovedesc si tendinte de penetrare de catre Serviciile de Informaţii ale vecinilor tocmai a structurilor de decizie româneşti. Acţiunile acestora sunt subsecvente planului strategic facut  public chiar  de Orban Viktor – de integrare treptată a Transilvaniei în Ungaria, prin acţiuni lente, dar ferme, în toate domeniile, dar în special cel economic, pe care îl consideră fundamental în realizarea ţintei vizate.
Dar si informaţiile obţinute de Serviciile Secrete româneştidupă vizita incognito efectuată în România de şeful Serviciilor Secrete maghiare de la acea dată, atestau faptul ca Ungaria, nu doar  prin benzinariile concernului MOL, spre exemplu, pregătea o politică agresivă, în vederea dobândirii unei poziţii dominante pe piaţa carburanţilor din România.
De altfel, informaţii şi date despre activitatea Serviciilor de Informaţii (de spionaj) maghiare îndreptate împotriva intereselor politice, economice şi militare româneşti s-au deţinut cu mult înainte de 1990 şi toate aveau ca punct de pornire Consulatul ungar din Cluj. Documentarea lor a necesitat o activitate intensă din partea organelor de contraspionaj româneşti, iar munca acestora s-a concretizat în cursul anului 1988, când , în faţa unor probe indubitabile, s-a dispus desfiinţarea oficinei de spionaj respective…
Dupa 1990, acţiunile spionajului maghiar au fost reluate mai insistent,
 favorizate de inacţiunea Serviciilor Speciale româneşti, determinată de complicitatea factorului politic, bot in bot cu UDMR care au reuşit să penetreze multe structuri de decizie ale Statului Român.
Într-un singur caz, contraspionajul românesc şi-a mai spus cuvântul: în anul 1993, când Guvernul Văcăroiu,  i-a prezentat lui Gyula Horn, date despre activitatea de spionaj a unui cadru activ al serviciilor maghiare. De atunci, o dată cu cooptarea la guvernare a UDMR în Guvernul CDR si mai tarziu PSD, orice date, informaţii, acţiuni ale spionajului maghiar au fost trecute sub tăcere de către factorii politici, ceea ce a facilitat desfăşurarea de forţe ostile maghiare în toate domeniile de activitate şi de decizie ale Statului Român, mai ales în domeniul privatizărilor.
Cazul cel mai relevant a fost cel legat devicepreşedintele FPS la acea dată, Victor Eros, evreu maghiar, care, fără nici o teamã, începuse să furnizeze date despre intenţiile de privatizare ale guvernanţilor români, pana si… telefonic,sau prin intermediul secretarei şi al şoferului  direct, consilierului economic al Ambasadei Ungariei…
Acelaşi tratament l-au aplicat şi succesorului acestuia la fotoliul de preşedinte al FPS, clujeanul Radu Sârbu, momit să intre în „afaceri” dubioase de Zoltan Arpad Paszkany. Acest fost dealer de maşini second hand, a ajuns un prosper om de afaceri, care deţinea reprezentanţele locale ale firmelor Opel si Chevrolet, precum si cel mai important imobil de birouri din Cluj, Sigma Center. Pe lângă acestea este administratorul companiei Polus şi reprezentant în România al holdingului din Budapesta. Dar despre individ, intr-un numar urmator…
Lt.col. Niculae Dirstaru
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

 1. Mie imi place de mor caricatura alaturata,cu Ludovicul Orban!
  Vedeti ,se zice „ca foastii securisti” nu-si prea bagau copii la inaintare…
  Dar pe prostalaul de fiu-sau,de ce l-a impins atat de su,intre liberalii din 1990?
  Doar pe-ca tata-sau – fostul col.in rezeva Tov.Orban – cel de si-a uitat pistolul la o amanta
  si care, speriata s-a dus la poarta unitatii,sa-l predeie ?
  Ca asa a ajuns taticul Ludovicului,chiar la DIE…
  care pe toate le stie!

 2. I.Popescule, vorba domnului Darstaru, esti abulic. Faptul ca dansul este ofiter rezervist are relevanta doar in cazul in care domnia ta esti ofiter activ. Si cat tupeu ai domnule sa postulezi dumneata ca opiniile sale sunt strict personale si nu angajeaza dacat un punct de vedere strict personal. Eu n-am citit nicaieri ca ar pretinde sa fie si opinia mea, de exemplu. Ergo, o bati in cap fara gratie. Asta nu inseamna ca nu sunt citite cu necesara atentie! Citesti vreodata ceea ce scrii? Sper ca nu. Macar atat…

 3. Probabil dintr-o scapare , dl. Niculae Dirstaru a uitat sa precizeze ca este
  ofiter rezervist si opiniile dumisale de pensionar ,se refera la probleme din urma cu destui ani
  sunt strict personale! Si nu angajeaza decat un punct de vedere strict personal!
  Asta nu inseamna ca nu sunt citite cu necesara atentie!
  (I.Popescu)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.