Cetăţuia Braşovului – spaţiu cultural sau remiză de pompieri?

Cetăţuia Braşovului – spaţiu cultural sau remiză de pompieri?

0 47

Ultimele zvonuri spun că Ministerul Finanţelor ar intenţiona să dea Cetatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

Destinaţia va fi stabilită după ce primarul Braşovului va avea o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor. Ultimele zvonuri spun că Ministerul Finanţelor ar intenţiona să dea Cetatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Situaţia juridică a Cetăţuiei de pe Dealul Straja nu este nici acum clarificată. Închis din 2015, monumentul a fost în proprietatea unei firme private.
În mai 2015, municipalitatea a deschis un proces prin care a revendicat monumentul, iar Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov au dispus ca aceasta să treacă în proprietatea statului român, prentru a fi ulterior preluată de Primărie.
Firma privată, însă, a contestat deciziile instanţelor, astfel că procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde Primăria Braşov a solicitat ca Cetăţuia să intre în patrimoniul municipalităţii. Procesul este acum pe rol dar nu a fost comunicat încă un termen.
Pentru că decizia Curţii de Apel Braşov este executorie, Cetăţuia este în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor, cu care Primăria Braşov a început discuţiile pentru preluarea ei.
Un răspuns oficial de la Ministerul Finanţelor nu a venit, dare se zvoneşte că Ministerul ar lua în calcul predarea Cetăţuii către Ministerul Culturii sau chiar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
În perioada următoare vor avea loc discuţii cu reprezentanţi de la Ministerul de Finanţe.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.