Cinci milioane de lei amendă pentru Compania Apa – la Stupini nu...

Cinci milioane de lei amendă pentru Compania Apa – la Stupini nu se prea face epurare!

Compania APA a fost amendată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Braşov (SGA) pentru depăşirea indicatorilor de calitate pentru apa care iese din staţia de epurare de la Stupini. În urma controalelor s-a observat că indicatorii de calitate pentru apa care ar trebui epurată la Stupini nu sunt atinşi, astfel că SC Compania APA a fost sancţionată şi are de plată cinci milioane de lei

Compania APA a fost amendată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Braşov (SGA) pentru depăşirea indicatorilor de calitate pentru apa care iese din staţia de epurare de la Stupini. În urma controalelor s-a observat că indicatorii de calitate pentru apa care ar trebui epurată la Stupini nu sunt atinşi, astfel că SC Compania APA a fost sancţionată şi are de plată cinci milioane de lei.
Mihai Uţă, directorul SGA Braşov, spune că instituția a efectuat, în semestrul I al anului, 33 de controale la unităţile care au legătură cu apele, în urma a 32 de sesizări.
Au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus intrarea în legalitate a celor care nu respectau în totalitate Legea Apelor.
Compania Apa are o staţie de epurare nou-nouţă, care nu funcţionează însă la capacitate normală deoarece este încă în probe. Controalele făcute de Sistemul de Gospodărire a Apelor Braşov fac parte dintr-o serie de verificări de rutină, spun reprezentanţii SGA.
Conform unui raport prezentat ieri în şedinţa de Colegiu Prefectural, SGA s-a concentrat în primele şase luni ale anului pe controale şi verificări la folosinţele de apă, respectiv la microhidrocentrale (MHC), balastiere, iazuri decantare, staţii de epurare, Foraje de Monitorizare, igenizări cursuri de apă.
Potrivit raportului, în urma verificărilor s-au încheiat 33 de procese-verbale de constatare a abaterilor în urma cărora au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale.
De asemenea, au fost soluţionate 32 sesizări, petiţii, reclamaţii înregistrate direct sau redirecţionate de la alte instituţii publice.

Vifor Rotar

 

COMENTARII