Cisternă cu sodă caustică, răsturnată între Codlea şi Vlădeni

Cisternă cu sodă caustică, răsturnată între Codlea şi Vlădeni

0 105

O cisternă care transporta 24 de tone de sodă caustică lichidă, s-a răsturnat ieri, un jurul orei 16:30, pe DN 1, la ieșire din Codlea spre Vlădeni. Unul dintre cele trei compartimente cu capacitate de 8 tone fiecare ale cisternei s-a fisurat la impactul cu solul

O cisternă care transporta 24 de tone de sodă caustică lichidă, s-a răsturnat ieri, un jurul orei 16:30, pe DN 1, la ieșire din Codlea spre Vlădeni.

Unul dintre cele trei compartimente cu capacitate de 8 tone fiecare ale cisternei s-a fisurat la impactul cu solul. La fața locului s-au deplasat o autospecială de la ISU Brasov și una de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Codlea.

În urma accidentului, șoferul cisternei, care a pierdut controlul asupra autovehiculului de mare tonaj într-o curbă, a suferit leziuni la nivelul picioarelor, dar era conștient în momentul sosirii echipajelor de salvatori, care au izolat zona pe o distanță de 50 de metri.

Alături de pompieri au intervenit si inspectori SGA şi de la Mediu, pentru a evalua pericolul scurgerilor de sodă caustică lichidă.

Vifor Rotar

COMENTARII